LICEU A LA FRESCA projecta l’òpera arreu de Catalunya

el

Text – Premsa Liceu. Fotos – Albert Roca. 

El Gran Teatre del Liceu apropa l’òpera als municipis catalans amb Liceu a la Fresca. Després de Liceu a la Platja, el Teatre recupera aquesta activitat i l’estén per tot el territori amb l’objectiu de fer arribar l’òpera a nous i diversos públics. Coincidint amb els 15 anys de commemoració de la reobertura del Gran Teatre, La traviata de Verdi es podrà veure el proper 18 de juliol a 14 emplaçaments de tota Catalunya. Aquest projecte promou l’accés a l’òpera i la difusió de la lírica mitjançant muntatges i històries universals, d’interès per a tots els públics. El mateix dia, es realitzarà una acció d’audiodescripció per a persones invidents amb una nova aplicació pionera que s’integra dins dels smartphones i permet a la persona seguir l’audiodescripció des de qualsevol lloc de Catalunya. Barcelona Òpera Accés reforça el caràcter integrador del Liceu i permet l’accés a l’òpera per a col·lectius amb discapacitats específiques.

imatge de la presentació  de l'activitat, que ha tingut aquest matí al Palau Robert
imatge de la presentació de l’activitat, que ha tingut aquest matí al Palau Robert

 Barcelona (Plaça del Mar-Port de Barcelona, Palau Robert i Gran Teatre del Liceu), Cervera, Girona, Igualada, L’Espluga del Francolí, Lleida, Martorell, Puigcerdà, Tordera, Tortosa, Valls i Vielha són les 12 poblacions que s’uneixen a aquesta iniciativa, i retransmetran l’òpera La traviata a emplaçaments públics de cada ciutat. Aquesta difusió no seria possible sense TV3, que col·labora amb l’activitat Liceu a la Fresca amb la transmissió pel 33 de l’òpera i la difusió del senyal perquè es pugui seguir simultàniament per totes les localitzacions a partir de les 22:00h. Des de la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta Carolina Rosich i Jofre Font conduiran la transmissió, explicant l’argument i detalls per entendre millor l’obra i, a la vegada, conversant amb el públic que segueix l’obra des d’allí. 

opera 3

Com a novetat, prèviament a l’emissió, el 33 obrirà la seva programació a les 21.30 en directe, des de la Platja de Sant Sebastià, on els presentadors donaran pas al capítol del programa “Òpera en texans” dedicat a La traviata. En aquest capítol es compara l’òpera de Verdi, amb la pel·lícula “Pretty Woman”, ja que es basen en la mateixa història. Aquesta edició està gravada íntegrament a Sant Sadurní d’Anoia i la comarca del Penedès en plena verema. Alfredo i Violeta robaran el cor de l’audiència com ho fan Richard Gere i Julia Roberts. I finalment, el brindis més famós actualitzat pels Jolly Jumper.

opera 2

La ciutat de Barcelona comptarà amb dos emplaçaments per gaudir de la vetllada. La plaça del Mar-Port de Barcelona (Platja de Sant Sebastià) –espai cedit pel Port de Barcelona, col·laborador del projecteque compta amb un aforament de 2000 persones; i el Palau Robert que habilitarà 600 cadires per veure-ho des dels propis jardins. La participació de la Fundació Abertis i la Fundació Damm han estat imprescindibles per portar a terme aquest projecte.

El Gran Teatre del Liceu ja havia realitzat aquesta activitat amb anterioritat sota el nom de Òpera a la Platja. Aquesta iniciativa, sempre de la mà de Televisió de Catalunya, ja havia permès la difusió de grans produccions com Norma -2006/07-, el recital de Josep Carreras commemoratiu dels 50 anys del seu debut al Liceu -2007/08-, Turandot -2008/09-, Doña Francisquita -2009/10-, i Carmen – 2010/11-. La voluntat d’ambdues institucions és mantenir l’acord durant els propers anys i contribuir en la difusió operística. 

 Sobre La traviata

La traviata una de les òperes més grans del repertori operístic mundial torna el juliol al Gran Teatre del Liceu on s’ha representat 232 vegades. El director d’escena  i responsable de la coproducció Teatre del Liceu, Scottish Opera(Glasgow), Welsh National Opera(Cardiff), i Teatro Real (Madrid) és David McVicar, que dirigeix aquest drama operístic basat en la famosa novel·la “La dama de les camèlies” d’Alexandre Dumas fill. La direcció musical correrà a càrrec d’Evelino Pidó, prestigiós director d’orquestra que va debutar al Liceu el passat octubre amb el mateix espectacle.

La soprano romanesa Anita Harting debuta al Liceu amb aquesta òpera
La soprano romanesa Anita Harting debuta al Liceu amb aquesta òpera
El tenor Ismael Jordi torna al Liceu, després d'haver participat anteriorment en diferents produccions.
El tenor Ismael Jordi torna al Liceu, després d’haver participat anteriorment en diferents produccions.

Aquesta producció de La traviata relata la història de la Violetta, una cortesana que al llit de mort recorda la seva vida. L’espectacle, un atac directe a la hipocresia de la societat, és a la vegada una exaltació a la vida a i a les virtuts humanes, com la generositat, la compassió, el sacrifici i l´amor, que es veuen frustrats pel judici implacable d’una societat classista.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s