Tenim molt bones «Cites» televisives, a partir de dilluns a TV3

Text – Redacció-Premsa Tv3. Fotos – Albert Roca.

A partir del 27 d’abril, a les 22.35, TV3 estrena “Cites”, la nova sèrie de Televisió de Catalunya dirigida per Pau Freixas i basada en “Dates”, el format original d’Entertainment One Television International Ltd., produïda per Arca Audiovisual (grup Filmax).

cites general

Avui, en una roda de premsa i preestrena al Cinema Phenomena s’han explicat tots els detalls del programa i s’ha mostrar el primer episodi de la sèrie. Hi han assistit Eugeni Sallent, director de TV3; Susanna Jiménez, cap de Coproduccions i Ficció de TV3; Pau Freixas, productor executiu i director de la sèrie, i Carlos Fernández, productor executiu de Filmax. També hi seran presents la resta de l’equip de la sèrie i també els actors:  Eduardo Noriega, Aida Folch, Isak Férriz, Eva Santolaria, Francesc Garrido, Biel Duran, Júlia Molins, Nausicaa Bonnin, Laia Costa, Txell Aixendri, Aida Oset, Ingrid Rubio, Miquel Sitjar, Marta Marco i Jordi Sánchez, entre altres.

rp cites 2

 

Aida Folch i Eduardo Noriega llegint de manera distesa el dossier de premsa de la serie
Aida Folch i Eduardo Noriega llegint de manera distesa el dossier de premsa de la serie
Aida Oset i Nausicaa Bonin, s'ho passaen en gran llegint el dossier de premsa de la serie
Aida Oset i Nausicaa Bonin, s’ho passaen en gran llegint el dossier de premsa de la serie

Buscant amor, sexe, o simplement algú que els allunyi de la soledat, els personatges de “Cites” es troben cara a cara, després d’haver-se conegut per internet, carregats d’inseguretats i esperances: una mestra de primària que veu com s’acosten els quaranta i que els seus plans de vida es posposen una vegada i una altra; un viudo jove, pare de tres filles, que desitja trobar un altre cop l’amor; una ex “scort” que intenta canviar la manera de relacionar-se amb els homes; una noia que, poc abans de casar-se, necessita resoldre els seus dubtes sobre la seva pròpia sexualitat…

El director de TV3, Eugeni Sallent, ha presentat l’acte i ha destacat la importància del projecte ja que “fer ficció forma part de l’ADN de TV3” i també ha de “ser motor del talent i de la indústria del país”.

eequip tv3

 

Susanna Jiménez, cap de Coproduccions i Ficció ha parlat de la sèrie que n’és el punt de partida i que adapta molt lliurement. “Dates” és una sèrie en què “la parella es tractada de manera diferent” sobretot tenint en compte “la irrupció de les noves tecnologies”. Malgrat tot, ha volgut marcar distàncies: “’Dates’ fa el retrat de la societat londinenca, que queda força lluny del caràcter mediterrani de Barcelona”. “Cites”, ha remarcat, “és una proposta nova i diferent del conjunt de la ficció de TV3” en què ha destacat el seu conjunt d’històries, el càsting de primera i la factura visual tan important. La sèrie suposa un “esforç per rodar en escenaris reals per donar versemblança a les històries. La ciutat de Barcelona llueix i els barcelonins gaudiran de com ha quedat de maca”.

Cada un dels 13 episodis de la sèrie, de 45 minuts de durada, se centrarà en dues d’aquestes cites, en una primera vegada, en què entraran en joc les pors, els secrets i les expectatives dels seus protagonistes. Una mirada personal a les relacions de parella actuals, al voltant d’una xarxa de 24 personatges que s’aniran encreuant i que s’aniran retrobant al llarg de la sèrie.

Nausicaa Bonnin, Aida Oset, Marta Marco i Montse Germán
Nausicaa Bonnin, Aida Oset, Marta Marco i Montse Germán

Després d’emocionar els espectadors de TV3 amb “Polseres vermelles”, Pau Freixas dirigeix aquesta ficció que té poc a veure amb el seu èxit anterior i s’endinsa en un món d’adults. Pau Freixas, que també és productor executiu, ha estat el cap visible de l’equip de directors i guionistes que han creat “Cites”. Una direcció que ha compartit amb Marta Pahissa, Patricia Font i Paco Caballero, el cap de desenvolupament d’Arca Audiovisual, Ivan Mercadé, i un grup de guionistes format per Miguel Ibáñez Monroy, Daniel González, Eric Navarro, Patricia Font, Eduard Sola, Pol Cortecans i Blanca Bardagil

Freixas ha tornat a dir que tot i que “Dates” és el punt de partida de “Cites”, “ens hem quedat amb el que més ens ha agradat de l’original i la resta l’hem inventada”. Només tres de les cites són coincidents amb “Dates”. Per aquest equip “Cites” ha estat com acostar l’artesania a la televisió i que el producte final fos el més personal possible.

El director Pau Freixas i l'actriu Eva Santolaria
El director Pau Freixas i l’actriu Eva Santolaria

Carlos Fernández, productor executiu de Filmax, s’ha mostrat encantat de tornar a col·laborar amb TV3 després de “Polseres vermelles” i espera que “Cites també pugui tenir el seu recorregut internacional.

“Cites” és una sèrie coral on els personatges ho són tot, rodada en tres mesos, que va començar el dia dels enamorats i acabarà el dia de Sant Jordi. 26 cites en la primera temporada i uns actors que han acabat encantats d’un rodatge en què han pogut assajar els seus papers, cosa molt poc habitual en el món televisiu. Cada dos dies es feia una història, amb la dificultat que suposa l’afegit de rodar en exteriors i de nit.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: