Queralt Albinyana: “El teatre és un assaig per viure”

Text – Albert Roca. Fotos – Valentí Fainé. Entrevista i Fotos realitzades a l’hotel Murmuri Barcelona

L’actriu menorquina Queralt Albinyana va rebre el passat divendres el Premi Anita 2015 com a millor actriu revelació pel seu paper a l’obra “Lucrecia”, de Joan Ramis i Ramis i dirigida per Sergi Mari. El premi atorgat per l’Agrupacció Dramática de Barcelona i l’Ajuntament d’Esparreguera, amb la col·laboració del Teatre Liure i l’Associació d’Actors i Directors de Professionals de Catalunya, va ser atorgat dins els actes del Dia Mundial del Teatre. Es tractava del primer premi que ha rebut l’actriu, molt popular pel seu paper a “La Riera” de Tv3, i que podem veure regularment en el món del teatre i les nits barcelonines musicals, amb els seus concerts de Blues.

quralt portada

Preg. En primer lloc, ¿Com t’has sentit rebent el premi Anita?

Em va fer molta ilusio quan m’ho van dir, ja que l’obra i el projecte és molt especial. “Lucrecia” és un projecte totalment menorquí, el director ha sigut l’últim editor del text i el vem representar com un projecte final de carrera seu, de l’Institut del Teatre, i no savíem si tindria sortida, i estem molt contents de la vida que ha tingut en aquests 4 anys.

queralt 4 bis

Preg. El valor afegit del projecte ha estat que hagi vingut de la teva estimada Menorca

Crear links entre Menorca i Barcelona sempre és molt maco. A més hi ha una realitat i és que actualment el món teatral a les Balears és molt difícil, ja que han tret les subvencions i moure’s allà és molt complicat   i fer l’obra d’allà a Catalunya va ser molt maco. Tot i així també vem fer un Verkami per cobrir despeses.

queralt 2

Preg. Molta gent encara et recorda pel teu paper de la Txell, a La Riera

La Riera va suposar molt per mí. Al principi ho vaig intentar compaginar amb una serie de les Balears per venir aquí. La Txell era un personatge amb continuitat i vaig estar temps. Era molt agraït perquè al principi era molt proper a mi: pràctic, extrovertit i obert. Després va tenir una trama profunda on li passaven moltes coses. El fet que siguin personatges rodons, que pugui mostrar totes les seves cares. és molt positiu.

ent queralt

Preg. ¿Com et definiries com actriu?        

Em prenc seriosament la meva feina i per aixo em fa sentir-me satisfeta. M’agrada fer-ho bé, no li trec importància a res.

queralt 4

Preg. ¿I què suposa per la teva vida la interpretació?

El teatre és un assaig per viure. M’aporta tot. Jo vaig estudiar interpretació als 18 anys, abans era una nena. I per això m’he sentit sempre actriu i no em veig d’un altre manera. Quan surten personatges com. el de Somelier,   em pregunto ¿per què no? I la interpretació et fa ser molt creatiu amb la varietat de personatges que has d’interpretar.

queralt 1 bis

Preg. Per finalitzar. ¿Què estas fent actualment?

Les gires de Trilogia Mozart i La Flauta Mágica, amb la companyia Dei Furbi, amb la que he fet 8 espectacles. Em fa una gran il·lusió fer-hi coses amb ells ja que és una companyia que l’he vist crèixer al meu costat i sempre he volgut estar allà i no hi havia manera. Fa 2 anys em van dir que faltava una noia, i buscaven algú que cantés ópera en les obres que anaven a fer. Va ser fantàstic poder treballar, amb ells, amb la directora Gemma Bealtran i tot l’equip. És molt enriquidor. Quan van demanar algú que ho fés i per fí he pogut treballar amb ells, la directora Gemma Beltran, tot l’equip i és molt enriquidor.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: