Carme Conesa i Edu Soto protagonitzen «Las amistades peligrosas», el clàssic irreverent de Laclos, al Teatre Goya

Texto – Redacció-Premsa «Las amistades peligrosas». Fotos – Ana Him.

El proper 11 de març s’estrena al Teatre Goya de Barcelona Las amistades peligrosas, la versió del clàssic de Laclos, que adapten Javier L. Patiño i Darío Facal, amb un text que barreja la interpretació dramàtica amb música en directe d’estil rock, jazz, punk o heavy.

Foto ©Ana Him
Foto ©Ana Him

Carme Conesa, en el paper de la ‘Marquesa de Merteuil’ i Edu Soto com el ‘Vizconde de Valmont’ juguen a la seducció en aquesta adaptació irreverent en la què els dos protagonistes manipulen a la gent que els envolta utilitzant com armes la seducció, l’amor i el sexe. Laclos va escriure aquesta novel·la a finals del segle XVIII i en ella volia retratar la hipocresia i la baixesa moral, puritana i social de l’aristocràcia francesa de l’època anterior a la Revolució.

Foto ©Ana Him
Foto ©Ana Him

L’espectacle, que arriba al Teatre Goya després d’un gran èxit fent gira i ara acabant la temporada al Matadero de Madrid, es representarà durant quatre úniques setmanes. La darrera funció serà el dilluns 6 d’abril.

Carme Conesa i Edu Soto dos seductors en temps moderns

Foto ©Ana Him
Foto ©Ana Him

Carme Conesa, en el paper de la ‘Marquesa de Merteuil’ i Edu Soto com el ‘Vizconde de Valmont’ són dos aristòcrates que només són feliços turmentant, manipulant i seduint aquelles persones que es troben. Es consideren superiors a la resta i se n’aprofiten per viure la vida d’una manera què la societat de l’època no estava preparada.

Una venjança personal farà que la història comenci i que els personatges s’entrellacin entre ells en una trama d’amors i passions que remarca la crítica de Laclos a la societat de la França prerevolucionària, tot lligat amb música en directe interpretada pels propis actors i escenes de gran acció i bellesa plàstica que serveixen per emfatitzar els sentiments i els desitjos de la trama.

Las amistades peligrosas està protagonitzada pels dos actors catalans. A ells se’ls suma la jove Lucía Díez, a qui la crítica li augura un gran futur, i també intervenen Iria del Río, Cristóbal Suárez, Mariano Estudillo i Lola Manzano.

Plantejament escènic, segons Darío Facal

©Ana Him
©Ana Him

El nostre muntatge explora la integració i els contrastos que sorgeixen al contraposar un text clàssic amb un llenguatge escènic que pretén desenvolupar al màxim la dimensió plàstica i visual de l’obra. Per això aquesta versió no intenta modernitzar el text de Laclos. L’acció transcorre a França aprofitant el marc sociopolític dels anys anteriors a la Revolució Francesa i la bombolla inalterable en la que vivia la aristocràcia. Alterar això per situar la trama en algun moment del segle XXI no faria més contemporània la historia que volem transmetre.

La música en directe permet remarcar emocionalment els diferents moviments de la història i ajuden a representar els moments més passionals de la trama sense necessitat de caure en allò més explícit i literal. En definitiva, hem reunit sobre l’escenari una obra fonamental de la literatura universal per representar-la a través d’un llenguatge escènic radicalment contemporani en un intent de permetre’ns redescobrir una de les històries més universals del segle XVIII.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Inici de funcions: dimecres 11 de març de 2015
Estrena: dijous 12 de març de 2015 a les 20:30h
Fins al: dilluns 6 d’abril 2015

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: