El tenor Josep Carreras clou al Liceu Barcelona com a Capital de la Sardana 2014

Text – Redacció-Comedia Comunicació. Fotos  © Martí E. Berenguer

L’actuació del tenor Josep Carreras al Gran Teatre del Liceu, acompanyat de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Polifònica de Puig-Reig, celebrat ahir dissabte, ha suposat la clausura simbòlica de Barcelona com a Capital de la Sardana 2014. 

Foto © Martí E. Berenguer
Foto © Martí E. Berenguer

Aquest concert ha permès gaudir de la interpretació de diverses sardanes i cançons catalanes a través de la veu d’un dels grans tenors del s. XX. Alguns dels temes que el públic que omplia el colós barceloní han sigut Virolai i Pel teu amor, Rosó. Els assistents han ovacionat i aplaudit repetidament l’artista, qui ha hagut d’oferir diversos bisos, com ara La Santa Espina.

Foto © Martí E. Berenguer
Foto © Martí E. Berenguer

A més a més, al final del concert més de 80 dansaires de les colles sardanistes de la ciutat de Barcelona han entrat a la platea i han format una gran rotllana de germanor per ballar una sardana final.

Foto © Martí E. Berenguer
Foto © Martí E. Berenguer

Aquest espectacle forma part del Festival del Mil·lenni, un dels grans esdeveniments musicals de Barcelona.

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya la forma la cobla La Principal de la Bisbal i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

Foto © Martí E. Berenguer
Foto © Martí E. Berenguer

Amb aquest concert es clou simbòlicament la capitalitat sardanista de Barcelona, ja que encara resten 2 esdeveniments. El relleu el prendrà Calella a partir del proper 14 de març, dia en què es convertirà en la 3a Capital de la Sardana.

Foto © Martí E. Berenguer
Foto © Martí E. Berenguer

A l’esdeveniment hi ha assistit Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya; Glòria Renom, diputada del Parlament de Catalunya; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella i senadora; Lluís Puig, director general de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya; Marta Alòs, diputada de la Diputació de Barcelona; Carles Sala, Director Barcelona Capital de l’ICUB de Barcelona i Francesc Fabregat, cap de Cultura Popular de l’ICUB de Barcelona. També hi eren Víctor Sallés, coordinador del Projecte Capital de la Sardana; Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya; Santi Ferrerfàbrega, president de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, i Enric Sans, president de la Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona.

Presentació de la Guia d’Aplecs i Concursos 2015

Igualment, a les 17:00 h. el Foyer del Liceu ha acollit la presentació oficial de la Guia d’Aplecs i Concursos Sardanistes 2015. La principal novetat d’enguany és justament la inclusió dels concursos de sardanes de competició al mateix nivell que els aplecs. A més a més, també incorpora contactes amb recursos per a tots aquells que necessitin diverses eines i solucions per a la seva activitat sardanista.

A la Guia d’enguany hi consten fins a 179 aplecs i 60 concursos, escampats per Catalunya, Andorra i el Rosselló. Se n’ha fet una tirada de 14.000 exemplars que es podran aconseguir a través de les territorials dels aplecs, al Palau de la Virreina de Barcelona, diverses oficines de turisme d’arreu de Catalunya i a la seu de la Confederació Sardanista de Catalunya.

A l’esdeveniment també hi ha hagut un apunt musica de la cobla La Principal del Llobregat. Ha consistit en un tastet de 3 obres del seu nou espectacle ‘Manuel de Falla i Catalunya’.

La Confederació Sardanista de Catalunya és l’encarregada de coordinar i editar cada any la Guia, confeccionada per les diverses territorials d’aplecs, la Federació Sardanista del Rosselló i la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya existents.

La Guia d’Aplecs i Concursos Sardanistes s’edita des del 2002, de manera que la d’aquest 2015 és la 14a edició.

A aquesta presentació també hi ha estat present Jaume Ciurana, Tinent d’Alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: