L’actriu portuguesa Maria de Medeiros actua a Luz de Gas dins del marc del BarnaSants, dissabte 14 de febrer

Text – Redacció-Premsa Barnasants. Foto – Premsa Barnasants.

Maria de Medeiros torna al BarnaSants per presentar el seu últim disc, Pájaros eteros, el proper dissabte, 14 de febrer. El concert tindrà lloc a les 21h a la sala Luz de Gas.

maria

 

20 anys després de rodar Pulp Fiction, l’actriu i cineasta Maria de Medeiros és coneguda per la seva faceta com a cantant. Pájaros eternos, el seu últim disc, és el primer que conté cançons pròpies. Apassionada per la música brasilera, el jazz i el pop, Medeiros conjuga amb gràcia tots aquests ingredients, cantant en castellà, italià, portuguès i anglès. El músic i actor Alfonso Vilallonga, amb qui Maria de Medeiros ha començat una col·laboració en els darrers temps, serà el convidat especial del concert.

Pájaros eternos és el tercer disc de Maria de Medeiros. Després de dedicar el seu anterior treball a la resistència a la dictadura militar brasilera i de passar per Cannes amb la seva opera prima com a directora -a part de participar en infinitat de pel·lícules com a actriu-, Maria de Medeiros edita aquest disc, amb el segell independent de Córdoba “Eureka”, de Fernando Vacas. A Pájaros Eternos hi participen músics de renom com el pianista francès Pascal Salmon, el baixista Ricardo Feijao i el percussionista Edmundo Carneiro, del Brasil. També n’han format part Raimundo Amador, Donald Edwards –extraordinari bateria originari de Nueva Orleans- y el baixista francès Dominique di Piazza, que toca la guitarra elèctrica en diversos temes. Per últim, Maria de Medeiros compta amb el músic, poeta i bluesman portuguès Paulo Furtado, the Legendary Tigerman.

Maria de Medeiros

Maria de Medeiros és una de les actius portugueses de més projecció internacional i esta considerada al seu país la millor actriu de la seva generació. Als 15 anys debuta com a actriu, en el paper protagonista de la pel·lícula Silvestre de João Cesar Monteiro, i a partir d’aquest moment ja no deixarà de pujar als escenaris i aparèixer d’un costat i altre de la càmera, comptabilitzant més de 100 pel·lícules, des de grans produccions fins a pel·lícules de culte, com Pulp Fiction de Quentin Tarantino, Henry and June de Philip Kaufman o Airbag de Juanma Bajo Ulloa.

Des de molt jove comença a realitzar curts i migmetratges fins que l’any 2000 dirigeix el llargmetratge Capitanes de Abril que entra en selecció oficial del Festival de Cannes. Realitza de seguida el documental Je t’aime, moi non plus – artistas y críticos, que reflecteix les tumultuoses relacions entre artistes i crítics.

A partir de 2006 diversos espectacles, com A little more Blue, London, London o bé Musique et Révolution creat al costat del músic francès Stephan Sanseverino.

L’any 2009, fruit de la gira del seu primer àlbum, publica Penínsulas & Continentes, el seu segon treball discogràfic. Participa en l’espectacle i disc Rendez-vous chez Nino Rota al costat de l’italià Mauro Gioia i amb ell crea l’espectacle Cabaret Social Songs.

El 2010 comença a compondre i a escriure les seves pròpies cançons, convidant artistes amb els quals s’ha trobat en les seves gires, persones d’horitzons diferents com els percussionistes Edmundo Carneiro o Rubem Dantas, el bateria de jazz americà Donald Edwards, el guitarrista de flamenc i blues Raimundo Amador o el baixista Dominique di Piazza; i músics de jazz com Ximo Tebar o els francesos Pascal Salmon i Didier Goret al piano, Ricardo Feijão al baix i el guitarrista i compositor de blues The Legendary Tigerman. Aquest últim la convida a col·laborar en el seu àlbum Femina. Posteriorment van crear junts a París l’espectacle It’s a sad and beautiful world – Tribute to Jim Jarmusch.

Maria de Medeiros ha estat distingida amb un gran nombre de premis, destacant La copa Volpi a la millor actriu al Festival de Cinema de Venècia així com el seu nomenament com Artista per la Pau de la UNESCO i Chevalier des arts et donis lettres de la República Francesa.

Maria de Medeiros en concert – Pájaros Eternos

Luz de Gas

Carrer de Muntaner, 246
Dissabte 14 de febrer de 2015, 21h

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: