El gran èxit del Xé sopar solidari de la Fundació d’ESport Solidari Internacional

Text i Fotos -Albert Roca 

La Fundació Esport Solidari Internacional (ESI) va recaptar aquest divendres un total de 12.801 euros en el Sopar Solidari, que va acollir l’Hotel Catalonia Plaza.

foto familia

En un acte presentat –i amenitzat per Pep Plaza- es van atorgar els premis solidaris per a GAES, la princessa Nora de Lietchestein i Sor Lica i es van entregar 7 diplomes solidaris a diferents persones i entitats que han destacat per la seva tasca solidaria o per la seva lluita personal davant les dificultats de la vida: Jano GAlván, Joan Pahíssa, la Diputació de Barcelona, el CF. Sant Jaume de Domenys, Ot Pí, l’Ajuntament de Cervera i Jorge Bolaños.

esi 1 esi 2 esi 3 bis esi 4 esi 5

Durant l’acte van celebrar-se diferents actuacions: el Mag Pop, el saxofonista Pep Poblet, la cantant camerunesa Samia –amb una història increíble-, entre d’altres.

actuacio 2

actuacio

L’acte va reunir a més de 400 persones, provinents de diferents àmbits de l’esport, la moda, la televisió, el cinema, la música, que es van voler afegir a la causa: la princessa Nora de Lietchestein, Isidre Esteve, Julio Salinas, Rody Aragón, Montse Guallar, Purito Rodríguez, Rebeca, Lucrecia, Sor Lucía Caram, Mónica Green, Tommy N’Kono, Jordi Villacampa… més d’un centenar de cares conegudes, que també van pujar a l’escenari en l’entrega de diplomes. Un dels que no van estar presents va ser Cayetano Martínez de Irujo, que va perdre la seva mare, la Duquesa de Alba, fa pocs dies, i que volia venir a la festa, però que no va ser possible per una malaltia.

general

La Princessa Nora de Lietchestein
La Princessa Nora de Lietchestein

Un altre dels convidats d’excepció va ser Tippi Degré, amb una història excepcional, ja que va passar la seva infancia, a Namibia visquent entre animals salvatges i tribus africanes. Una història increíble, explicada en el llibre “Tippi de África”, traduït a molts idiomes. Tippi va pujar a l’escenari i va parlar de la seva história, amb una conversa amb la Mari Pau Huguet.

tipi 1

Moment emotiu i especial va ser la distinció especial, a títol pòstum del gran fotògraf Manuel Martín, que durant la seva trajectòria havia estat present en actes com el d’ESI, la Volta a Catalunya i molts events, i que va morir aquest 2014, deixant un gran dolor entre la professió periodística. Pocs dies abans ja havia rebut un homenatge a titol pòstum, per part de la Diputació de Barcelona, com a ciutadà exemplar. El premi el va recollir la seva vídua, Montse Carreño, molt emocionada, i que estava cobrint l’acte a nivel periodistic.

montse 2

La festa va finalitzar amb els parlaments de Josep Maldonado, amfitrió de la Festa, que va mostrar el seu agraïment per haver fet possible els somnis de moltes persones gràcies a una festa tan solidaria com aquesta, plena de personatges de rellevància.

maldonado

Els parlaments van donar pas a la tradicional subasta, d’objectes i peces realment excepcionals, la Samarreta del guanyador de “La Vuelta”91 signat Melcior Mauri, l’escultura de Joan Antoni Samaranch que li va lliurar un comitè olímpic amb una base de ferro forjat del “taller de forja” (artista Guillermina Morales), i la camisa oficial i casc de Marc Màrquez signat

El punt i final va arribar amb la música en directe, amb el públic dempeus ballant i encenent una espelma perquè nits com aquesta continuín durant molts anys: els esportistes discapacitats es mereixen el major dels aplaudiments.

musica 1 musica 2 musica 3

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s