“Flor de nit. El Cabaret”, a l’Almeria Teatre fins al 30 de novembre

Text – Redacció-Premsa Almeria Teatre. Fotos – Gataro Barcelona-Clàudia Serrahima.

“En el seu quarantè aniversari, Dagoll Dagom bé es mereix un homenatge. Flor de Nit -El Cabaret -pretén ser aquest homenatge, retut per aquells que hem crescut veient els seus espectacles, vers aquells que han estat un dels nostres referents més sòlids.

Foto - Gataro Barcelona
Foto – Gataro Barcelona

És per això que, a l’estil dels discos d’homenatge i dels concerts de grups cover, que reviuen el millor repertori de grups mítics de música, el que ara us proposem és una visitació del ja mític cabaret del Paral·lel que ens va regalar Dagoll Dagom. Però, com no podia ser d’una altra manera, ens agradaria fer Flor de Nit al més pur estil Gataro.

Volem incidir especialment en el component cabaretero de l’espectacle, però impregnant-lo del llenguatge escènic que fa quinze anys que desenvolupem, i que ha revertit en espectacles tan vistosos i ben acollits com El Casament dels petitburgesos, Black Rider o ¡Ay, Carmela!. Versionarem Flor de nit, doncs, no tant en el text o la partitura, que també, sinó en l’estil, tot aplicant a aquest popularíssim musical la nostra empremta gestual i plàstica. Creiem que és això el que dóna veritable sentit a la proposta”

-Gataro

Equip Artístic: Beth Rodergas, Lluís Canet, Jorge Velasco, Bealia Guerra, Frank Capdet , Gracia Fernández , Joan Vázquez 

Foto Clàudia Serrahima
Foto Clàudia Serrahima

SINOPSI

Foto Gataro Barcelona
Foto Gataro Barcelona

Flor de nit és un cabaret del Paral·lel que reuneix la Barcelona dels artistes i dels rics, dels senyorets i les noies d’alterne, dels revolucionaris i dels reaccionaris, en aquells anys d’esperança, entre l’exposició Universal del 29 i l’esclat de la Guerra Civil.

Sobre aquest fons històric, Flor de nit ens parla d’un triangle amorós a quatre bandes: Rosa, una de tantes noies obreres que intentaven fer-se un lloc a la faràndula, lluita per ser ella mateixa mentre es debat entre Quimet, un anarquista idealista sense sort, i Sebastià Reynals, etern voyeur, bon vivant, l’intel·lectual que juga a relacionar-se de nit amb les flors prohibides del Paral·lel. I Coloma, promesa de Sebastià, juga l’ingrat paper d’haver d’acceptar el seu rol fora d’aquest joc, enuna època en què tenir querida fins i tot aportava prestigi a ulls de certa classe social.

El cabaret Flor de Nit suposa tot un símbol del que va ser la vida noctàmbula de la Barcelona d’entreguerres i, alhora, constitueix una metàfora de la Rosa, la protagonista d’aquesta comèdia musical.

Més informació i venda d’entrades:

Foto Gataro Barcelona
Foto Gataro Barcelona

http://www.almeriateatre.com/horaris.htm

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s