L’univers reflexiu i de colors de Pérez Oliván a la Galeria Àgora 3 de Sitges, fins al 14 de juliol

Text – Albert Roca. Fotos – Albert Roca-Arxiu Àgora 3.

A la Galeria Àgora 3 de Sitges, la de més solera i tradició, situada al carrer nou, tocant el passeigde la Ribera,  vem veure fa un any per primer cop les obres de Pérez Oliván, que van destacar des del primer moment per la precissió dels seus dibuixos i una mirada molt reflexiva.

olivan-2

Fins el 14 de juliol Oliván és el protagonista d’una mostra de la seva obra més recent. L’artista reuneix la il·lustració i l’ambit filosòfic, des d’un punt de vista positiu.

olivan imatge

És aquesta mirada positiva una de les seves peculiaritats, en les que l’artista pensa en el públic potencial que pot adquirir les obres, com va recordar la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, Mireia Rossell, en la inauguració de la mostra fa 3 setmanes.

olivan-3 olivan-5 olivan-1

Aquest pensament en l’altre li ofereix una complicitat, partint de les idees que desprenen l’erotisme, el naixement d’una idea, la buidor de les idees, l’allunyament de la realitat, o una llum d’esperança, que pot indicar o no, la imatge d’un cactus, recordant els seus orígens a Mauritània.

cactus

Aquestes són unes idees que poden suggerir els seus quadres, però podrien ser moltes d’altres. No hi ha una idea única, sinó un conjunt de pinzellades, un joc peculiar d’un somniador, d’un artista que es diverteix amb el que fa, i que aconsegueix plenament l’objectiu de mirar la vida amb el millor dels colors.

olivan imatge 3

El treball d’Oliván és molt gran, cada quadre té una història on l’espectador pot explicar el seu final.

olivan imatge 2

I aquest és el resultat d’un dels grans moments de la seva trajectòria, que ha recollit diferents inspiracions, com. la del recordat mestre Subirachs, del que Oliván parla amb admiració total, i en la que de manera ben subtil podem trobar detalls en les seves peces.

Passejar per la mostra de Pérez Oliván provoca endinsar-se en el joc de molts jocs plens de complicitats, amb un rerafons de fantasia. Declaració absoluta d’un artista, que per si mateix ha creat un univers propi que camina més enllà de la mateixa obra.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: