Presentació del documental de TVE «Pertegaz, el hombre que vistió a los cisnes», que s’emet aquest divendres

Text i Fotos – Albert Roca. 

Manuel Pertegaz, és sense cap mena de dubte un dels grans dissenyadors espanyols de tots els temps, amb reconeixement internacional. Tota una vida, que va transcorrer de manera paral·lela amb l’evolució espanyola durant bona part del Segle XX i la primera década del Segle XXI. Una vida intensa, amb la MODA, com a sentit de l’excel·lència, que ha quedat reflectit de manera excel·lent en el documental “Pertegaz. El hombre que vistió a los cisnes”, de TVE, de la serie “Imprescindibles”. –que cada setmana dóna a conèixer els personatges més destacats de la cultura espanyola del Segle XX, des de les arts visuals, la música, la literatura.. i les arts escèniques-

El documental es va presentar, ahir dilluns, amb la preestrena, al Palau Robert, i que va comptar amb els membres de l’equip que l’han fet possible. Manuel Pertegaz, el gran protagonista, no va poder ser present, i del qual es va llegir una carta seva, al final de la projecció.

Moment de la presentació del documental de Pertegaz, al Palau Robert
Moment de la presentació del documental de Pertegaz, al Palau Robert

El documental, d’impecable factura, és no només el retrat d’un personatge clau i referent en la moda espanyola internacional, sinó que és també al de les diferents èpoques, on la moda, com la vida, com els sucesos han anat canviat. I precisament una de les grans virtuts de Pertegaz és la d’haver viscut en primera persona totes aquestes èpoques, amb una moda selecta, absolutament lligada a l’excel·lència “cara… la mejor” –com es diu en un dels moments-. En el documental podem veure nombrosos testimonis de persones que l’han conegut –han tingut la sort de coneixe’l-, a més de recuperar entrevistes realitzades a Pertegaz, de l’impagable arxiu de TVE.

La presentació va reunir a persones relacionades rellevants del món de la moda i l'alta societat, a més de familiars de Manuel Pertegaz.
La presentació va reunir a persones relacionades rellevants del món de la moda i l’alta societat, a més de familiars de Manuel Pertegaz.

Hi ha moments per somriure, per evocar mites del cinema –com l’Ava Gardner-. El ritme és àgil, elegant com la moda que ha portat per bandera. I en la recta final podrem recordar un altre dels moments claus de Pertega, amb el disseny que va fer a Leticia Ortiz, quan es va cassar amb el príncep Felip de Borbó. El documental “Pertegaz, el hombre que vistió a los cisnes”, es podrà veure aquest divendres a les 21 hores per la 2. En el web RTVE.es/documentales,  es poden veure els primers minuts del documental, comentaris d’experts, galeria de fotos i altres materials.

Un documental històric, pels amants de la moda i els amants de les vides dels grans personatges.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: