El retrobament de Javier Fesser, Carme Elias i Nerea Camacho, de «Camino», en l’inici del cicle de cinema del 20è aniversari de MEDIAPRO

Text i Fotos – Albert Roca. 

Javier Fesser, Carme Elias i Nerea Camacho es van reunir aquest dijous, 20 de març, al’Auditori MEDIAPRO per participar en el debat entorn de la premiada “Camino” amb la periodista Rosa Badia com a moderadora.

caminio equip 2

 

Estrenada l’any 2008, “Camino” va ser reconeguda amb sis premis de l’Acadèmia de les Arts i Ciències Cinematogràfiques d’Espanya entre ells, el Goya de Millor Actriu Protagonista per a Carme Elias i el de Millor Actriu Revelació per a la debutant Nerea Camacho. Javier Fesser va rebre el Goya a Millor Director.

Inspirada en fets reals, “Camino” respon a la línia de producció d’obres de temàtica social que duu a terme MEDIAPRO. La seva història narra l’aventura emocional d’una nena d’onze anys que s’enfronta al mateix temps a dos fets que són completament nous para a ella: enamorar-se i morir. D’aquesta manera, ens apropa a com afronta una agònica malaltia en el si d’una família regida per dogmes tan fanàtics com a propers.

De tot això en van parlar Javier Fesser, Nerea Camacho i Carme Elias, de manera molt distesa i on es van revelar moltes coses, com que el film el podia haver dirigit Juanma Bajo Ulloa, que el filme el va tenir al cap Javier Fesser durant 20 anys, i que la protagonista havia de ser una actriu desconeguda, Nerea Camacho, –que ja feia teatre- i que va sorprendre a tothom, superant totes les expectatives.

camino 1

Carme Elias va tenir unes paraules de record a Jordi Dauder, en un dels seus darrers films, i que amenitzava el rodatge amb les seves imitacions de personatges com el Pato Donald.

camino - Carme Eias

Javier Fesser també va comentar que Nerea Camacho i el noi del qual està enamorada en el filme, van fer el seu primer petó, generant diferents anècdotes que es poden veure en el “Making Off”. El director va recordar que va estar informat de manera exhaustiva sobre el tema del que es parlava.

camino dire

Nerea Camacho tenía 12 anys quan va fer el filme, del qual guarda records inesborrables i el gran ambient que va viure, i les moltes coses que va aprendre en el seu inici en el cinema.

camino nerea

Un altre aspecte amb el que van coincidir el director i les actrius va ser la gran simbiosi que va haver entre tot l’equip i que va fer possible un filme extraordinari, que ha passat a la història del cinema espanyol.

Per altra banda Fesser va destacar especialment l’emoció que va provocar en moltes persones veure el seu filme, com li van dir de manera personal.

Per finalitzar, Javier Fesser va parlar dels propers projectes com el del filme Mortadelo i Filemón en 3D, Nerea Camacho, que complirà 18 anys aquest mes de maig, que va participar en la serie “Bienvenidos a Lolita” de Antena 3 i Carme Elias, que hem vist a la serie “La Riera” i en diferents produccions teatrals.

cam equip

“Una celebració de cine”

mediaproEl cicle de cinema organitzat per MEDIAPRO amb motiu del seu aniversari ofereix algunes de les pel·lícules i llargmetratges documentals que ha produït al llarg dels seus primers 20 anys de trajectòria. Durant les properes setmanes, l’auditori de l’edifici IMAGINA acollirà les projeccions de títols tan emblemàtics com: “Midnight in Paris” (Woody Allen), “Los Lunes al Sol” (Fernando León de Aranoa), “La Vida Secreta de las Palabras” (Isabel Coixet) o “Comandante” (Oliver Stone), entre d’altres. En els pròxims debats participaran alguns professionals rellevants de l’equip de les mateixes: Candela Peña, Isabel Coixet, Fernando Tejero, Manuel Huerga, Javier Cámara, Sonia Grande, Fernando León de Aranoa, Javier Aguirresarobe, Rinko Kikuchi, etc.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: