El clàssic de Lorca, Yerma, al Teatre Tívoli des del 5 de febrer

el

Text – Redacció. Fotos – Premsa Yerma.

Des del proper dimecres 5 de febrer, i fins al 2 de març el Teatre Tívoli acull l’obra “Yerma”, dirigida per Miguel Narros. Una coproducció del Centro Dramático Nacional i Producciones Faraute, que recupera el clàssic de Lorca sobre l’opressió de la dona, la maternitat frustrada, el desig i la llibertat amb una de les grans tragèdies de la història del teatre i tractant temes plenament vigents.

yerma primera foto

L’obra al Teatre Tívoli arriba coincidint amb els 80 anys de l’estrena del muntatge (1934), interpretat per Margarida Xirgu.

yerma-miguel-narros 1 copia

“Yerma” està protagonitzada per Silvia Marsó, i compta amb un extens i destacat repartiment amb noms com Pep Molina, Chema León, María Álvarez, Alba Alonso, Roser Pujol,  Soleà Morente ,entre d’altres

Sinopsi

Yerma, de Federico García Lorca, és una obra dividida en tres actes de dos quadres cadascun, l’acció es desenvolupa en un ambient rural i té com a protagonista Yerma, una camperola que se sent frustrada per no poder concebre fills amb en Joan, un home amb qui es va casar anys enrere com a conseqüència d’un matrimoni pactat per conveniència i no per derivacions de l’amor.

yerma-miguel-narros 2 copia
A partir d’aquesta situació que, sens dubte, preocupa, angoixa i omple d’impotència a qualsevol dona que veu impedit el seu desig de ser mare, Lorca aborda la temàtica de l’esterilitat i els efectes negatius que té aquest problema en la realitat femenina.

Yerma no només és una dona que busca tenir descendència per satisfer un desig personal, sinó que també és una víctima de la societat del segle XX, per a la qual les dones tenien l’obligació d’encarregar de les tasques domèstiques i complir els seus compromisos femenins, on la maternitat era un requisit indispensable.

yerma 4

Amb el temps, aquest deure imposat per les normes socials acaba per arruïnar la vida de la protagonista, qui no deixa de lluitar contra la seva realitat i reacciona davant d’això de manera conflictiva, fins al punt de portar-la a cometre accions de les que mai hagués cregut capaç de portar endavant.

Venda d’entrades

https://tickets.grupbalana.com/balanatickets_tivoli/ca_ES/entradas/evento/776

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s