Norway.Today, a La Seca Espai Brossa, les emocions d’un abisme existencial

el

Text – Albert Roca. Fotos – Premsa La Seca Espai Brossa.

Durant les moltes entrevistes que he fet a diferents actors i actrius de teatre m’han parlat de que en el fons, la clau d’una bona obra és ben senzilla: un bon text i uns actors que l’interpretin. No cal res més… el rerafons escènic o audiovisual pot ser complentari en l’essència de la idea… del concepte.

c_NTODAY_B_184

Els espectadors que vinguin a veure l’obra “Norway.Today” a La Seca Espai Brossa, fins al 26 de gener, ja d’entrada tenen la possiblitat d’asomar-se en primera fila a les vides de dos joves, que a través del xat compartiesen un desig…. suicidar-se.

Els dos actors, Mariona Tena i Joan Carles Suau, en diferents etapes –marcades a través d’uns dibuixos en l’audiviosual- representen el procés des que es van coneixent en el xat fins que volen compartir en primera persona el desig de suicidar-se.

I per què es volen suicidar dos joves que ho tenen tot per endavant? L’obra del suís Igor Bauersima, explica en uns diàlegs carregats de rerafons existencialista les seves raons, que es poden estendre en diferents àmbits, sense trobar alicients en la buïdor d’una vida. Ho tenen ben clar i ho expliquen amb una convicció tan rotunda, que amaga dubtes.

Els dos joves es troben… comencen a atraure’s…. parlen… fantasegen en el “i si…..”, explicant el joc amorós, com una metáfora del que podien haver estat i potser no ho seran.

Aquell sentiment de buidor e indiferencia cap a la vida es converteix en fortalesa, en “la voluntat de poder” que va enaltir Nietzche.. ja que davant de tot tenen el poder de decidir sobre la seva vida, el seu destí.

c_norway2_182

Avalats per l’èxit de les representacions a Madrid, Mariona Tena i Joan Carles Suau, dirigits amb precissió per Àlex Mañas, encarnen els dos personatges de manera extraordinaria. Els espectadors que assisteixen a la seva història pateixen per ells, riuen en determinats moments… i també fan plorar, ja que dins aquells diàlegs remeten a una reflexió de la vida i sobre el mateix destí.

Escenografia senzilla… dos actors joves i amb un talent irresistible… una historia humana cent per cent. Teatre, pur teatre, amb filosofia existencial en uns moments que és més necessària més que mai.

Entre l’espectador sempre hi ha algú que busca un aliat per viure el seu destí.

HORARIS I PREUS

De dimecres a dissabtes a les 20.30 h. Diumenges a les 18.30 h

Preu 15 €. Dimecres dia de l’espectador, 12 €.

https://www.4tickets.es/LaSeca/public/janto/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s