Vilafranca del Penedès acull el 20è. Congrés de Fires de Catalunya amb Pau Garcia-Milà, José Mª. Gay de Liébana i Soledad Morales com a ponents

el

Text – Redacció-Xarli Diego Comunicació. Foto – Borràs Camps.

Els propers dies 21 i 22 de novembre el Vinseum de Vilafranca del Penedès (El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) acollirà la gran cita anual dels professionals de les fires catalanes. Temps de trobada, de formació, d’intercanvi d’idees.

2013 Vilafranca del PenedèsEl lema d’aquest Congrés és: les fires com a dinamitzador econòmic local. Amb aquest lema es vol destacar la importància de la celebració d’una fira per a la ciutat, per el poble que l’acull, i més enllà del seu impacte econòmic, dels seus beneficis a l’entorn immediat, fent poble, ciutat, comarca i país.

Aquesta de Vilafranca del Penedès és la vintena edició i això vol dir que portem 20 anys de congressos de les Fires de Catalunya, sent la primera que es celebra a terres de la comarca del Penedès. La demarcació de Barcelona ha acollit el Congrés en 7 ocasions. Tortosa va ser la seu de la primera edició el 1994, un any abans de la fundació de la Federació de Fires de Catalunya el 1995.

L’acte d’inauguració comptarà amb la presencia de Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Mª Dolors Rius, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Jordi Subirana, president-delegat de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona, Josep Mª Recasens, director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya i Ramon Ferrando, president de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC)

. El Congrés comptarà amb la participació de ponents i moderadors de renom com ara l’economista José Mª. Gay de Liébana, l’emprenedor i comunicador Pau Garcia-Milà i la professora i escriptora Soledad Morales entre molts altres.

Gay de Liébana va ser un dels pocs a parlar del “rescat financer”. Actualment col·labora al programa de tertúlies “La Sexta Noche” de la Sexta TV. La conferència que pronunciarà serà “L’impacte de les fires al món local” i tindrà l’honor de ser la conferència inaugural.

L’economista José Mª. Gay de Liébana
L’economista José Mª. Gay de Liébana

Pau Garcia-Milà parlarà de que “No hi ha mal lloc per emprendre”. Creador del “eyeOS” als 17 anys, convertit 5 anys després en el projecte de software lliure més gran fet des del nostre país, ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Comunicació 2009 i el Premi dels Prínceps d’Astúries i de Girona “IMPULSA Empresa 2010”.

Per la seva banda, Soledad Morales, professora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i autora dels llibres “Les fires i els mercats com a eines de promoció” i “Ciudades efímeras: transformando el turismo urbano a través de la producción de eventos”, ens presentarà la conferència “De les fires-mercat a les fires-festival. Les fires com a eines de promoció”.

Organització

L’Organització del Congrés de Fires de Catalunya és responsabilitat de la Direcció General de Comerç del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, i de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, seu del Congrés, i de les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

La FEFIC

La Federació de Fires de Catalunya es va crear l’any 1995, tot just un any després del primer Congrés de Fires de Catalunya, celebrat a Tortosa l’any 1994. La FEFIC té en l’actualitat 44 socis i està presidida per Ramon Ferrando, director general de Fira Tortosa (45 anys i 19 dirigint Fira Tortosa), va ser escollit president l’any 2012. La FEFIC es defineix com una organització de caràcter federatiu per a la coordinació, representació, gestió, defensa i foment dels certàmens firals.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s