Xavi Saez, trencant la quarta paret

Text i Fotos Albert Roca.

En el món teatral dels darrers anys una de les grans revelacions ha estat la companyia Prisamata, integrada per Iván Morales, Anna Azcona i Xavi Saez, amb un èxit considerable amb les seves propostes teatrals, que podem veure en cartell “Sé de un lugar” i “Jo mai”. A més dels seus interessants continguts, els espectadors es sorprenen per la possibilitat d’integrar-se, trencant les habituals distàncies.

Xavi Saez ens explica com va nèixer la companyia “el nom ve del marroc i significa “calma” i l’Ivan Morales ja l’havia utilitzat algun cop. L’anna, l’Ivan i jo vem coincidir en l’obra “Sé de un lugar” i ens sentíem molt bé treballant junts, compartint punts de vista, després va anar tot molt seguit, amb la gira de l’espectacle per diferents sales….”

La companyia "Prisamata" fidel al seu nom vol anar amb molta "calma", malgrat l'èxit fulgurant de les obres que han presentat fins al moment.
La companyia «Prisamata» fidel al seu nom vol anar amb molta «calma», malgrat l’èxit fulgurant de les obres que han presentat fins al moment.

Un dels fets diferencials de “Sé de un lugar” és “el trencament de l’habitual teatre a la italiana. Nosaltres volem que el públic visqui una experiència, trencar la quarta paret, que participi, que aquella obra que està veient va amb el públic”.

Xavi Saez espera amb els braços oberts nous personatges per seguir creixent com actor.
Xavi Saez espera amb els braços oberts nous personatges per seguir creixent com actor.

Les obres de “Prisamata” s’ha pogut veure en teatres molt diferents, als quals s’adapten “nosaltres tenim tres formats de funció, inclòs amb el teatre clàssic ens agrada jugar amb el públic”.

Amb el gran èxit de “Sé de un lugar” va arribar un nou espectacle, “Jo mai”, del qual Xavi Saez ens comenta que “vem introduïr nous elements, més personatges i una col·laboració del Grec. Vem anar doncs més enllà. El més important és que aquesta obra és la incorporació com a públic de molta gent jove”. El motiu? “parlem de les inquietuds de la gent jove, a través del gènere on s’expliquen coses molt dures”.

L'espectacle "Jo mai", que ha tingut una gran acollida per part de la crítica i el públic, té un aire "rocker"
L’espectacle «Jo mai», que ha tingut una gran acollida per part de la crítica i el públic, té un aire «rocker»

A l’actor Xavi Saez el veiem radiant “em sento molt afortunat… la veritat és que sí.. som una companyia jove, amb dos espectacles que omplim en cartell”

Una de les claus és la forma de promocionar-se “ha d’haver inventiva per apropar al públic el que veurà… per això hem arribat a repartir petits còmics de les obres, cartes, fins i tot vídeos… tot pot ser important i essencial”

El Xavi Saez ha interpretat diferents registres en el teatre, el cinema i la televisió –el vem veure a la serie “La Riera” de TV3-, i amb quin es troba més a gust? “jo sóc actor i m’agrada interpretar, sense fixar-me amb el gènere. Però si vols concretar, ara mateix després d’haver interpretat papers tràgics, o tragicòmics, no estaria malament un personatge d’una comèdia. I de manera genèrica m’agraden els personatges que em permetin evolucionar”

Eñs "fans" de "La Riera" recordaran molt el seu personatge de Javier Casas, on anava amb cadira de rodes, en l'anterior temporada.
Eñs «fans» de «La Riera» recordaran molt el seu personatge de Javier Casas, on anava amb cadira de rodes, en l’anterior temporada.

Dels diferents espais de la interpretació el seu preferit és “el teatre…. m’agrada sentir la proximitat amb el públic. En el teatre no el pots enganyar…. tot és directe”

Per finalitzar, ens comenta que a “Prisamata” “les obres evolucionen, tenen un creixement, on podem canviar algunes coses. El públic que hagi vist “Sé de un lugar” o “Jo mai” fa uns mesos i les vegi ara trobarà canvis”

Aquells que no hagin vist encara “Jo mai” i “Sé de un lugar” les poden veure a la Temporada Alta, diferents indrets o el Teatre Lliure de Gràcia en els propers mesos.

La millor garantia de «Prisamata» que avalen és la creació pròpia, i un sentit personal de fer teatre… trencant la quarta paret.

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: