El FiCMA: “20 anys generant i sensibilitzant consciències” celebra una nova edició mirant al futur. De l’1 al 10 de Novembre.

Text – Redacció-Prensa FICMA. Fotos – Premsa FICMA.

El Festival Internacional de Cinema del Medi ambient, el més antic del món en el seu gènere, obre les seves portes d’aquesta 20 edició a la ciutat de Barcelona, de l’1 al 10 de novembre als Cinemes Girona, la Universitat de Barcelona (Facultat de Biologia), l’Institut Francès de Barcelona, CosmoCaixa i la Biblioteca Sagrada Família.

cartell ficma

Els Premis Goldman i FiCMA s’uneixen per l’activisme i cultura ambiental

Els GOLDMAN PRIZE (els Premis Ambientals, coneguts com els «Nobel Verds») i el FiCMA s’uneixen per sumar sinergies: l’activista i ambiental d’una banda i el cultural i cinematogràfic per una altra, convertint al FiCMA a partir d’aquest any a la seva Seu Europea, amb la finalitat de donar a conèixer encara més aquests Premis i ser un altaveu d’ells en el nostre continent, reunint als Premiats cada any al nostre país dins del marc del Festival, Jill Eikenberry i Michael Turker, convidats especials, coneguts mundialment per protagonitzar una de les sèries més emblemàtiques de la televisió, L.A. LAW (“La Ley de Los Angeles), apadrinen també al FiCMA amb motiu dels Premis Goldman.

Jill

El premi s’anuncia cada mes d’abril per coincidir amb el Dia de la Terra. Un jurat internacional selecciona als guanyadors del Premi Ambiental Goldman a partir d’una llista confidencial de candidats nomenats per organitzacions i personalitats ecologistes de tot el món. Els guardonats viatgen a Sant Francisco i Washington DC en una gira de deu dies que inclou conferències de premsa i trobades amb líders polítics i ecologistes i, a partir d’aquest any, es suma la ciutat de Barcelona dins del marc del FiCMA. (Informació ampliada a http://www.ficma.com)

Convidada Especial: Tippi Degré, “La nena de la Selva”, fa la seva primera aparició en públic al FiCMA

Tippi

Tippi Benjamine Okanti Degré va néixer a Namíbia i és famosa per haver passat la seva infància vivint entre animals salvatges i també amb les tribus del lloc, bosquimans i els Himba del Kalahari, que li van ensenyar a sobreviure alimentant-se d’arrels i baies. Fins que va complir els 10 anys Tippi va vagar per on va voler, vestida la major part del temps només amb un tapall, sent amiga d’alguns dels animals més feroços del món. Tippi es va traslladar després a Madagascar i finalment a França.

Actualment està estudiant cinema en la Sorbona Nouvelle Universitat de París i estarà present en el FiCMA fent la seva primera aparició en públic des que va tornar de la selva i presentarà el documental sobre la seva vida: “El món segons*Tippi”. A més es trobarà amb nens de diferents escoles de Barcelona.

“Greedy Lying Bastards” una provocadora pel·lícula de denúncia produïda per Daryl Hannah, inaugura el Festival amb més de 70 films a certamen

La famosa actriu i activista, Daryl Hannah, Padrina del FiCMA des de fa 7 anys, és la productora executiva d’aquesta provocadora pel·lícula de denúncia que aborda un tema tan crucial i candent com el canvi climàtic, “Greedy Lying Bastards” dirigida per Craig Scott, inaugura la 20 edició del Festival.

«Greedy Lying Bastards» investiga el motiu que hi ha darrere dels esforços estancats per lluitar contra el canvi climàtic i detalla qui són la gent i organitzacions que posen en dubte la ciència i afirmen que els gasos hivernacle no són el motiu del canvi climàtic.

Més de 70 films conformen la Secció Oficial a Concurs. Entre ells destaquen documentals d’alt valor testimonial, informatiu i denúncia com: “BOTTLED LIFE” investiga com l’empresa Suïssa Nestlé pot convertir l’aigua en un negoci de mil milions de dòlars. “SAND WARS” sobre la “nova febre de l’or”: La Sorra, “GLACIAL BALANCE” de Ethan Steinmann, “GOD SAVE THE GREEN” una pel·lícula sobre la creació d’un nou paisatge urbà on l’espai verd no és només un element decoratiu, “PANDORA’S PROMISE” que pregunta: Tots els ecologistes i activistes polítics d’esquerra s’oposen a l’energia nuclear, no? Incorrecte. I si l’energia nuclear és l’única font d’energia que té la capacitat d’aturar el canvi climàtic?, “RODANT EL CANVI” un road-movie d’un grup de dones buscant formes de vida alternatives. El FiCMA s’ha destacat al llarg de la seva història en oferir la millor i més actual selecció de pel·lícules ambientals produïdes l’últim any. (Informació ampliada Documentals llargs i curts i Premiere a http://www.ficma.com)

1er Encontre Global per a la Promoció i Divulgació de l’Educació Ambiental

El dissabte 9 de novembre a les 11h CosmoCaixa, Barcelona.

20 anys de Festival ens situa com el Festival Internacional de Cinema del Medi ambient més antic al món, havent traspassat fronteres i estant presents en 12 països d’Amèrica Llatina de la mà del PNUMA (Nacions Unides) amb la seva Mostra Itinerant (http://www.ficma.com/unep) i amb col·laboracions amb Institucions com Redford Center i a partir d’aquest any amb els Goldman Prize, entre d’altres. FICMA dóna un nou gran pas creant aquest espai de trobada global “amb l’objectiu fonamental de debatre sobre l’actual situació de la divulgació i educació ambiental, compartir experiències i utilitzar la sinergia de les organitzacions convidades per consolidar una cultura ambiental global”.

Així neix el: Encontre Global Per a la Promoció i Divulgació de l’Educació Ambiental

Entre les organitzacions assistents estaran: GOLDMAN PRIZE (Estats Units), POLO CULTURAL AMBIENTAL (Argentina), GOVERN DE TIERRA DEL FUEGO (Argentina), GLOBAL FOUNDATION FOR DEMOCRACY AND DEVELOPMENT (Rep. Dominicana-Estats Units), AMBIENT I FUTUR (Itàlia), FUNDACIÓ GOODPLANET (França), COSMOCAIXA (Espanya), WWF (Espanya-Global), UNIVERSITAT BARCELONA (Espanya), FÒRUM AMBIENTAL (Espanya) FUNDACIÓ BIODIVERSITAT (Espanya) i PROGRAMA “El Medi Ambient” TELEVISIÓ DE CATALUNYA (Espanya), i les institucions públiques i de Govern de Catalunya que brinden suport i col·laboració al FiCMA: GENERALITAT DE CATALUNYA, DIPUTACIÓ DE BARCELONA i AJUNTAMENT DE BARCELONA.

WWF i el FiCMA 2 dècades de treball i col·laboració pel medi ambient

WWF col·labora amb el FiCMA des dels seus inicis, conscient que el cinema és una eficaç eina de divulgació, sensibilització i educació ambiental, imprescindible per arribar a la població i aconseguir compatibilitzar desenvolupament soci-econòmic i conservació de la naturalesa. Qualsevol iniciativa encaminada a potenciar la cultura ambiental és fonamental per construir un futur sostenible.

WWF és una de les majors i més eficaces organitzacions mundials independents dedicades a la conservació de la naturalesa. WWF va ser creada en 1961 i a Espanya neix en 1968. La seva missió és aturar la degradació del medi ambient al planeta i construir un futur en el qual els éssers humans visquem en harmonia amb la naturalesa, conservant la diversitat biològica, assegurant l’ús sostenible dels recursos naturals renovables i promovent la reducció de la contaminació i el consum desmesurat.

Fernando López-Mirones: “En l’estela de Félix Rodríguez de la Fuente?”

Lopez

EL FICMA presenta a Fernando López-Mirones, el prestigiós documentalista espanyol i projectarà quatre dels seus documentals i dictarà dos Master Class en la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona i el Cinema Girona. Aquest cineasta documentalista i biòleg, ha escrit i/o dirigit més de 120 documentals, entre ells les primeres produccions de National Geographic Television i BBC Natural History Unit (fetes a Espanya i premiades internacionalment). Els seus documentals han estat traduïts a més de 8 idiomes i entre els més recents destaquen ULTIMATÚN (Ultimatuna, 2011) i EL MICO EGOISTA: La Tribu de la Corbata (The Selfish Ape: The Tribe of the Suit, 2012) estrenada en la passada edició del FiCMA.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: