TOC TOC, la comèdia que triomfa a Barcelona i Madrid

Text – Redacció-Comèdia Comunicació. Fotos Martí E. Berenguer.

TOC TOC, la comèdia obsessivament divertida de l’autor francès Laurent Baffie, adaptada per Jordi Galceran (El mètode Grönholm), dirigida per Esteve Ferrer i protagonitzada per Santi Ibáñez, Pep Cruz, Mercè Comes, Noël Olivé, Anna Moliner, Oskar Ramos i Isabelle Bres, arriba a Barcelona, al Teatre Borràs, al seu tercer mes en cartell amb un aclaparador èxit de públic, revelant-se ja com una de les comèdies de l’any i un dels muntatges teatrals de més èxit de la temporada.

Foto Martí E. Berenguer.

L’obra també triomfa a Madrid, on fa quatre temporades que està en cartell. Va per la seva quarta temporada al Teatro Príncipe Gran Vía i celebra precisament avui les seves 1.000 funcions, apropant-se a la xifra de mig milió d’espectadors. Serà una funció especial, amb sorpreses, el preu de l’entrada reduït al 50, i un cop ja finalitzada la representació, un encontre entre els actors y els espectadors.

Les dues versions del muntatge estan dirigides pel català Esteve Ferrer, que també interpreta un dels personatges a la versió madrilenya.

Sis personatges amb Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) coincideixen a la consulta d’una eminència en psiquiatria amb l’objectiu de resoldre els seus problemes. Cada un d’ells té un TOC particular i diferent del dels altres personatges. El psiquiatra no arriba mai a la consulta i seran ells mateixos els que hauran d’analitzar els seus respectius trastorns i ajudar-se mútuament, cosa que acabarà en una teràpia de grup que tindrà unes conseqüències delirants i sorprenents. Enginyoses dosis d’humor perfilen un ventall d’obsessions amb les quals gairebé és impossible no identificar-se en algun moment.

Foto Martí E. Berenguer

Laurent Baffie va escriure TOC TOC el 2005 i l’obra es va estrenar el 13 de desembre del mateix any al Teatre Palais-Royal de París, esdevenint tot un èxit (se’n van fer 6 funcions i va tornar al mateix escenari l’any 2008, durant cinc mesos). Jean-Philippe Pearson va adaptar el muntatge a Quèbec, on també es va representar. L’any 2010 va ser Juan Quintanilla qui va dur l’obra als escenaris de Madrid, amb direcció del mateix Esteve Ferrer i amb un repartiment format per Anna Maria Barbany, Nicolás Dueñas i Inge Martín, entre d’altres.

Horaris: De dimecres a divendres, 21h; dissabtes, 18h i 21:30h; diumenges, 18h

Foto Martí E. Berenguer

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: