L’humor de l’Alvaro Carmona i Mayte Carreras, al Teatreneu

Text Noelia Baldrich. Fotos Albert Roca.

Ella, Mayte Carreras, puja a l’escenari la metàfora de rentar els draps bruts fora de casa. Un espectacle còmic, ple de situacions caòtiques i personatges histriònics que seran rentats amb un programa de riure intens, on s’esbandiran tòpics, es remullaran prejudicis i es suavitzaran tensions. Per això la còmica Mayte Carreras sent la necessitat de posar-nos en avís “Ara us ho explico”, s’anomena la seva obra. Ell, Alvaro Carmona, fan del minimalisme, aposta per “El menor espectáculo del mundo” un reguitzell d’ enginyosos gags reduïts a la menor expressió, de sintaxi breu, per evitar gaires explicacions. Seguint la metàfora de la Mayte, el show de l’Álvaro és un rentat de situacions exprés on les paraules es centrifuguen per donar pas a la comicitat de l’obvietat, de la senzillesa. “Les coses no necessiten moltes explicacions per fer riure o trobar un punt de vista interessant”, assegura l’Álvaro que busca “major resultat al menor esforç”.
Tot i així, el desplegament que els dos còmics fan en cadascuna de les seves respectives obres és considerable: interpreten, canten, dibuixen, expliquen acudits. “No és un monòleg perquè hi ha diferents personatges, però sóc l’única artista sobre l’escenari; no és un musical, però canto; no és una obra de teatre, però interpreto” matisa la Mayte. “Ara us ho explico” dilueix molts tòpics sobre les dones: “No totes les dones somien amb un príncep blau, sinó en menjar i no engreixar. Totes les roses són beneites? Mentida, no totes les roses són roses, algunes és tenyeixen” afegeix en clau d’humor per puntualitzar a continuació que es tracta d’una obra femenina on la dona també és capaç de riure de si mateixa encara que estigui de bon veure.
A l’humor també es presta l’Álvaro per parlar de “ El menor espectáculo del mundo”. “Si no li agrada un gag no pateixi perquè no hi ha res que duri massa, canvio ràpidament de repertori”. Una brevetat que es contagia en la resposta del públic: somriure lacònic o esbufecs que responen a l’enginy de l’obvietat. Qüestions diàries que el còmic s’ha plantejat, ha rentat, ha centrifugat i ara estén sobre l’escenari ja planxades.

Teatreneu:

“Ara us ho explico” s’estrena el dimecres 18 d’octubre a les 21h, i es representarà els diumenges a les 19h.

“El menor espectáculo del mundo” s’estrena el 26 d’octubre a les 22h i es representarà els divendres a les 22h.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s