Recordant Terenci en uns premis de luxe

Text Cori Maritan. Fotos Albert Roca.

Anna María Moix va ser l’encarregada d’obrir la cerimònia dels Premis Terenci Moix de literatura, cinematografia, músiques i arts escèniques, celebrat el passat dijous, al Palau de la Música.

Ho va fer de manera emotiva, sempre recordant al seu germà, un escriptor que, segons ella, va fer de Barcelona la seva vida i la seva obra.

En un ambient càlid, els guardonats anaven pujant a l’escenari d’un Palau de la Música que feia goig.

Una emocionada Silvia Pérez Cruz recollia el seu premi sense creure’s la gent amb qui estava envoltada. Ángela Molina va donar el toc espontani de l’acte amb la seva simpatia, Sami Naïr va aconseguir emocionar al públic amb el seu discurs sobre Catalunya. Entre altres guardonats també es trobaven Juliette Grecco, Tamara Rojo, Maruja Torres, Wajdi Mouawad, Gonzalo Suárez…

Tots ells van coincidir en la importància de projectar la cultura en aquesta època de crisis en la que està immersa el país. Tots ells van tenir un moment per esmentar a Terenci Moix, una persona a la que hagués sigut una sort poder-lo conèixer i que malgrat han passat uns anys des que ens va deixar segueix molt present, i els seus llibres, articles i reportatges tenen una vitalitat i actualitat impressionant.

I aquí està una de les seves empremptes, aquests premis internacionals, que tenen la quantia d’un euro. Un simbolisme que explica i recorda moltes coses.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s