ENTREVISTA A LAYA MARTÍ, LA NOVA “NOIA ALMODOVAR”

Text Albert Roca. Fotos Antxon Castresana.

La jove i guapa actriu catalana Laya Martí –que va debutar al cinema amb “Yo soy la Juani” de Bigas Luna i hem pogut veure en diferents series com “Infidels”, “Ventdelpla” o “El Comisario”- acaba de rebre una de les grans sorpreses de la seva vida ja que ha estat escollida per Pedro Almodovar en el seu nou film “Los amantes pasajeros”, que coincideix amb actors de la talla de Miguel Angel Silvestre, Blanca Suarez, Javier Cámara, entre d’altres. Amb ella hem parlat del film i la seva jove trajectòria.

 -En primer lloc, com va sorgir la teva incorporació en la pel·lícula d’Almodovar?

Doncs perquè compto amb una bona representant, que em va parlar del film i per Almodovar que ha cregut en mí. Em sento molt afortunada ja que des de ben petita he vist les seves pel·lícules. I la veritat és que en les proves prèvies que hem fet me’ n he adonat que malgrat la seva grandesa és un director amb un gran talent,  que treballa amb senzillesa, té les coses molt clares i facilita la feina dels actors. És molt creatiu.

 -I què ens pots dir del film?

Ben poca cosa. Tot és molt secret. De manera general és una comèdia coral, amb moltes sorpreses.

-La comèdia et va bè amb treballs que has fet

A la serie “Pop Ràpid” del 33 ja  en vaig fer molta. Penso que els actors en general tenim un punt còmic, ja que forma part de la professió.

-Dues pel·lícules i amb dos “grans”: Bigas Luna i Almodovar. T’ho imaginaves?

M’ho diu l’actriu Verònica Echegui, amb qui vaig coincidir a “La Juani” i que és una gran amiga meva des d’aquell film. I ara que parles del primer film, dirigit per Bigas Luna, va ser molt impactant ja que estava començant i de cop tota “la moguda” : assajos, promos, i tot això. En guardo un gran record.

-Un altre de les teves grans vocacions és la música, no?

Sí ja que he viscut amb un ambient familiar molt propici: amb el meu pare guitarrista i la meva mare pianista. Als 3 anys ja vaig gravar un disc, una cançó nadalenca. Des d’aleshores he anat fent coses amb la música. Actualment formo part d’un grup “Merci, merci”, on interpretem versions de música negra i tenim l’objectiu de gravar un disc.

Tens una disciplina especial per la professió d’actriu?

Cada dia faig molt de gimnàs. Penso que és fonamental per un actor tenir una bona postura física per estar damunt un escenari.

-I és fàcil per a tu desconnectar-te dels rodatges?

La veritat és que tinc tendència a estressar-me molt ja que faig moltes coses. I quan és així, me’n vaig a la muntanya, o viatjo i molta banyera, sol i compartir moments amb el meu xicot. Després torno totalment renovada.

-Tens algun somni en especial, per exemple participar en un musical?

Doncs sí ja que es reuniria la meva faceta d’actriu i la meva faceta de cantant. Jo de fet vai decidir que seria actriu quan vaig veure “Grease”. En el teatre ja he fet uns quants i és una gran experiència.

 -Per finalitzar, que esperes del rodatge “Los amantes pasajeros” de Almodovar?

Gaudir al màxim i aprendre molt. No saps lo important que és quan Pedro Almodovar pronuncia el meu nom per dirigir-me. Em sento molt afortunada,  ja que aquesta professió té moments bons i dolents i quan estàs treballant has d’aprofitar les oportunitats.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s