Arrenca el rodatge de WOLFGANG (Extraordinari) pel·lícula dirigida per Javier Ruiz Caldera, protagonitzada per Miki Esparbé i Jordi Catalán

Text – Redacció. Fotografía – Lander Larrañaga.

Javier Ruiz Caldera, un dels directors més taquillers del nostre país, ha iniciat de la mà de Nostromo Pictures, Lo Vi Films i Telecinco Cinema en coproducció amb 3Cat el rodatge de Wolfgang (Extraordinari), la que considera la seva «pel·lícula més personal fins a la data», un llargmetratge en català protagonitzat per Miki Esparbé  (MalnazidosReyes de la nocheUna vida no tan simple) i el jove actor Jordi Catalán.

@Lander Larrañaga


 
Jordi Catalán, que dona vida a Wolfgang, debuta amb el seu primer paper protagonista després de superar un càsting en el qual han participat més de 700 nens durant gairebé nou mesos. Completen el repartiment Àngels Gonyalons (Protagonista del premiat musical L’alegria que passa de Dagoll Dagom i Premi Sant Jordi de Cinematografia), Anna Castillo (4 vegades nominada al Goya i guanyadora per El Olivo, protagonista també de La Llamada i Adú), Berto Romero (El otro lado, Ocho apellidos catalanes, El pregó) i Nausicaa Bonnín (Tres dies amb la familia, Un cel de plom, La Fossa).
 
Wolfgang (Extraordinari) és una feel good movie familiar basada en la novel·la homònima de Laia Aguilar i amb guió de la mateixa Laia Aguilar, Carmen Marfà, Yago Alonso i Valentina Viso, que actualment es roda entre París i Barcelona. La novel·la, editada per Crossbooks en espanyol i per Columna en català, ha estat guardonada pel prestigiós VI Premi Carlemany per al Foment a la Lectura 2016, i compta ja amb 13 edicions publicades i més de 20.000 exemplars venuts.
 
Entre els seus caps d’equip destaquen Sergi Vilanova (Adú, Saben Aquell, Un hombre de acción) com a Director de Fotografia , Solange Saban (La Ternura, Reyes contra Santa, Fuimos Canciones) com a Directora Artística, Cristina Rodríguez (Malnazidos, Ocho apellidos marroquís, Superlópez) com Figurinista, Alberto de Toro (Un hombre de acción, Malnazidos, Lo dejo cuando quiera) com Montador, Laura Pedro (La Sociedad de la Nieve, Malnazidos, Superlópez) com a Supervisora d’Efectes Visuals i la pianista i compositora Clara Peya, que s’ocuparà de la banda sonora.
 
Wolfgang (Extraordinari) està produïda per Gerard VerdaguerLo Vi Films (Marta Sánchez de Miguel), Nostromo Pictures (Núria Valls i Adrián Guerra), Telecinco Cinema (Ghislain Barrois i Álvaro Augustin) i Wolfgang Película AIE en coproducció amb 3cat; i compta amb la participació de Movistar Plus+, el suport de l’ ICAA i ICEC i les vendes internacionals de Film Factory. La pel·lícula arribarà als cinemes de la mà d’ Universal Pictures International Spain.
 
Sinopsi
En Wolfgang, un nen de deu anys amb un coeficient intel·lectual de 152 i trastorn de l’espectre autista es veu obligat a viure amb el seu pare Carles, a qui no ha vist mai, després de la sobtada mort de la seva mare. En Carles afronta el repte amb ganes i voluntat, però en Wolfgang no suporta el seu desordre ni la seva desorganització i el considera un ”sota-cent” per la seva falta d’intel·lecte. Així que, d’amagat, en Wolfgang planeja aconseguir el seu somni: entrar a l’acadèmia de música Grimald de París, on va estudiar la seva mare, i convertir-se en el millor pianista del món. Quan en Carles ho descobreix, ha de decidir entre la seva gran oportunitat com a actor o convertir-se en el pare que necessita un nen com en Wolfgang.
 
Javier Ruiz Caldera: «M’interessa explorar un personatge tan poc vist a la pantalla, poder transmetre amb imatges la increïble ment d’en Wolfgang i el seu sorprenent i peculiar punt de vista»
 
Sobre aquest nou projecte, Javier Ruiz Caldera explica que «sempre he volgut narrar una història des del punt de vista d’un nen, una cosa que des del meu primer i únic curtmetratge, Treitum, no he tornat a explorar. Quan vaig llegir la novel·la Wolfgang (Extraordinari) vaig sentir que havia trobat el protagonista ideal per atrevir-me a dirigir una pel·lícula d’aquestes característiques. En Wolfgang està tan allunyat de l’estereotip infantil habitual que em semblava que es podia fer una pel·lícula molt original, divertida i emocionant. M’interessa especialment explorar un personatge tan poc vist a la pantalla, poder transmetre amb imatges la increïble ment d’en Wolfgang, dotat d’un coeficient intel·lectual de 152 i diagnosticat amb TEA, el seu sorprenent i peculiar punt de vista. Expressar amb sinceritat els seus desitjos, obsessions i la seva manera de veure el món».
 
«Un altre dels factors imprescindibles de la pel·lícula és la música. En Wolfgang té una habilitat especial per al piano, i, obsessionat amb convertir-se en el millor pianista del món, s’escapa a París per inscriure’s a la millor escola. Per a ell, la música actua com el seu refugi, la seva manera d’evadir-se d’un món que no comprèn, i això, a nivell cinematogràfic, és molt estimulant. És una pel·lícula on la música juga un paper determinant, un personatge més que marcarà el drama, el conflicte i les relacions que s’estableixen entre els protagonistesWolfgang (Extraordinari) tracta de mostrar-nos que és possible abraçar el que podrien semblar diferències irreconciliables, parla de la paternitat no planejada, de les segones oportunitats. Volem mostrar uns personatges especials i fer-ho des de l’humor, possiblement la manera més poderosa de normalitzar les diferències».
 
Laia Aguilar, autora de la novel·la, espera de la pel·lícula «una proposta creativa i estètica que es diferenciï del llibre, que aporti alguna cosa més, que sorprengui, i alhora, que els lectors fidels de la novel·la puguin reconèixer el personatge d’en Wolfgang tal com l’han conegut». L’autora ha col·laborat en l’adaptació per a la gran pantalla d’aquest llibre que «reflexiona sobre la pèrdua i el poder reparador que implica poder expressar les nostres emocions, sobre com ens hi enfrontem i com demanar ajuda per superar una pèrdua.

Deja un comentario

Blog de WordPress.com.

Subir ↑