Ciència, tecnologia i vulnerabilitat a la nova producció de The Amateurs, al Teatre Tantarantana fins el 2 de juny

Text-Redacció. Fotografies – The Amateurs Company.

‘ és la història de l’Oriol, un astrobiòleg que veu com el seu projecte es veu suspès per les retallades econòmiques que afecten tots els sectors de la societat. Una empresa que transcendeix l’ambició professional, ja que té com a objectiu fer entendre la urgència d’adoptar un nou paradigma de convivència, respecte i sostenibilitat amb el planeta i la resta d’éssers vius.

La nova producció de The Amateurs és una aventura èpica que parteix d’una crisi personal i transita cap a una de global, posant damunt la taula preguntes que podrien ser part del debat per qüestionar, pensar i decidir el nou model de societat que volem en aquest segle 21: Quin sentit té la vida actual, construïda sobre l’esforç continu, dirigida cap al progrés infinit, i fonamentada en valors materials com els diners, la possessió o l’estètica? Quant de temps podem seguir considerant el canvi climàtic, i totes les seves conseqüències, un aspecte secundari a les nostres vides?

Una obra pluridisciplinària, on tindran cabuda projeccions, música i moviment, per oferir al públic una experiència immersiva que li permeti, en paraules d’Andrade…
… fer un viatge a través de l’espai i el temps, per parlar d’astronomia, de relativitat i del principi d’incertesa. Del present i d’un dels futurs més incerts que ha conegut mai la humanitat. De la vida natural i la vida virtual. De l’existència tangible i prosaica, però també de tot allò que no podem veure però sentim a les nostres carns: la fragilitat i vulnerabilitat del teixit humà.

Amb aquest horitzó, la companyia s’envolta d’artistes de primer nivell i col·laboradors habituals:

Marco Mezquida (música), Carles Marigó (post-producció de so), Alfons Ferri ( projeccions), Joan Taltavull (coreog rafia) , Roger Orra (escenografia ) i Quim Algora (il·luminació).

A l’elenc, Ignasi Guasch i Andrea Portella, acompanyats dels dos nens que assumiran el repte d’interpretar el fill protagonista: Max Vilarrassa (Billy Elliot) i Biel Pagès (Com si fos ahir).

Clara Bes i Ivan Andrade són els fundadors d’aquesta companyia que estrena la seva primera producció al Regne Unit: A Little Prince, nominat a Millor Espectacle del Brighton Fringe Festival. També han estrenat a França i Taiwan. Amb Partícules Paral·leles, guanyen el Premi al Millor Espectacle de la Mostra de Teatre de Barcelona. Strawberry Frappuccino segueix recorrent escenaris de tot l’estat i estranger per parlar de ciberassetjament i addicció als mòbils a l’adolescència. Un Bilió d’Estels… és la darrera producció de la companyia, que s’estrenarà al

Deja un comentario

Blog de WordPress.com.

Subir ↑