L’Associació Celíacs de Catalunya presenta el Mediterranean Gluten Free Forum com a punt àlgid de les reivindicacions del col·lectiu 

Text – Redacció. Fotografies – Montserrat Gea.

L’Associació Celíacs de Catalunya ha presentat aquest dimarts al matí -Dia Internacional de la Celiaquia-, el Mediterranean Gluten Free Forum, que se celebrarà els propers 20 i 21 de maig als Jardins del Teatre Nacional de Catalunya de Barcelona i que vol posicionar Barcelona com a capital europea dels productes i la dieta sense gluten.   

©Montserrat Gea

La presentació ha comptat amb la presència de José Molina, president de l’Associació Celíacs de Catalunya, Josep Garcia, director del Mediterranean Gluten Free Forum; Oriol Roa, Director de la Unió Catalana de Consumidors (UCC); Cristóbal Pérez, tecnòleg dels aliments i responsable del departament Tècnic i Científic de l’Associació  Celíacs de Catalunya, Irene Puig, responsable de Comunicació de l’Associació Celíacs de Catalunya.  

©Montserrat Gea

La fira, un espai segur i 100% sense gluten on s’espera més de 10.000 visitants, inclourà més de 70 expositors de productes sense gluten i food trucks, així com conferències, sessions de divulgació i showcookings per apoderar el pacient celíac o sensible al gluten i conscienciar els seus familiars i amics. A més, dissabte 20 tindrà lloc un Congrés Sanitari sobre celiaquia al qual assistiran més de 150 professionals, entre metges de família, dietistes-nutricionistes, infermers, gastroenteròlegs i pediatres.  

©Montserrat Gea

La campanya “Els silencis administratius” impulsada per l’Associació Celíacs de Catalunya culmina al Mediterranean Gluten Free Forum en una seguda popular de protesta per la inacció del Govern i la falta d’ajudes pel col·lectiu, que ha de costejar al 100% el seu tractament, la dieta sense gluten de per vida. Es farà diumenge 21,en el marc dels actes institucionals commemoratius del Dia Internacional de la Celiaquia. 

La fira busca donar resposta a les reivindicacions llargament reclamades pel col·lectiu, que demanen més ajudes als afectats per  a la compra dels productes sense gluten, més opcions segures 100% sense gluten en l’àmbit de la restauració, més sensibilització social sobre la malaltia i seguir avançant en el diagnòstic precoç d’una malaltia altament infradiagnosticada i que, si no es tracta, a llarg termini pot provocar osteoporosi, dany hepàtic o fins i tot càncer.  

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: