‘La dona il·legal’, nominada a millor pel·lícula i millor actor secundari als Premis Gaudí

Texto – Redacción-MP COMUNICACIÓN & PR. Foto – MP COMUNICACIÓN & PR.

LA DONA IL·LEGAL, dirigida per Ramon Térmens, optarà a dos Premis Gaudí el proper 21 de març en la tretzena edició dels Premis de l’Acadèmia del Cinema Català. El film, una coproducció de Segarra Films i Mimesis Films, està nominat a Millor Pel·lícula, i Abdel Aziz El Mountassir, a Millor Actor Secundari. La película es va estrenar en cinemes el passat 11 de desmembre i encara es pot veure en sales. 

El cinquè llargmetratge de Térmens (JovesNegro Buenos AiresCatalunya Über Alles!El mal que hacen los Hombres) és un drama amb transfons social que denuncia la situació de nombrosos immigrants als Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) de l’Estat Espanyol. Va guanyar el Premi al Millor Llargmetratge de Ficció de la secció Som Cinema del Visual Art-Festival Internacional de Cinema de Lleida. El repartiment compta amb Daniel Faraldo, Isak Férriz, Yolanda Sey, Boris Ruiz, Montse Germán, Àngels Bassas, Gorka Lasaosa, Raquel Camón i Adeline Flaun. 

Abdel Aziz El Mountassir, que interpreta un immigrant anomenat Hussein a la pel·lícula, és fill d’un opositor al règim marroquí de Hassan II. Es va obrir pas al món del cinema amb la seva participació en la pel·lícula documental En construcción de José Luis Guerín. Des d’aleshores ha participat en nombroses produccions teatrals, treballant amb Carme Portacelli o Carlota Subirós; en sèries de televisió com Abuela de veranoCuéntame cómo pasó o Águila Roja, i en pel·lícules com Poniente (Chus Gutiérrez) o Hijas de Mohamed (Silvia Munt). 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: