Barça i Creu Roja col·laboren per donar suport domiciliari als socis d’edat avançada amb més necessitats

Text – Redacció-Premsa F.C. Barcelona. Foto – Premsa F.C. Barcelona. 

Amb la voluntat de poder atendre les principals necessitats dels socis de més ed
at que es  puguin veure afectats per la crisi del coronavirus, el FC Barcelona i la Creu Roja han arribat a un  acord de col·laboració, gràcies al qual voluntaris de la Creu Roja assistiran a aquells socis de  més de 80 anys que el Club hagi detectat que necessitin algun tipus de suport domiciliari per cobrir les seves necessitats bàsiques, ja sigui en aspectes alimentaris com en altres requeriments.

Sin título-4
Els voluntaris de la Creu Roja ja col·laboren amb el Club en els partits del Camp Nou. ©F.C. Barcelona.

Aquesta col·laboració s’ha acordat per completar el programa ‘T’Acompanyem a casa’, que va posar en pràctica el Club la setmana passada per contactar amb tots els senadors blaugrana i socis majors de 80 anys, amb l’objectiu d’informar-los, saber les seves  inquietuds, assistir-los i fer un seguiment del seu estat de salut i anímic durant aquesta crisi. Aquest servei va dirigit a un col·lectiu format per 9.000 socis, sumant senadors i la resta de socis que superen els 80 anys, dels quals a dia d’avui ja s’ha pogut trucar a uns 4.000.

Gràcies a la tasca dels voluntaris de la Creu Roja, el programa s’ha pogut ampliar i a partir d’aquesta primera assistència telefònica, el Club podrà detectar aquells casos excepcionals que reclamin una assistència domiciliària, ja sigui perquè el soci viu sol o per altres condicions que facin convenient la intervenció dels voluntaris.

Aquesta acció és una adaptació del programa ‘T’Acompanyem’, que en col·laboració amb la Creu Roja es dona a l’Estadi els dies de partit a tots aquells socis amb problemes de mobilitat.

Cal recordar que, tot i tancar les seves instal·lacions del Camp Nou, es mantenen sempreoperatius els canals telemàtics d’atenció, a través del telèfon gratuït per als socis 900 189900 o del correu electrònic oab@fcbarcelona.cat

Adhesió al pla Creu Roja Respon

Gràcies a aquesta col·laboració, el FC Barcelona també se suma al pla Creu Roja Respon enfront de la Covid-19, que ofereix ajuda a les persones en situació de major vulnerabilitat. La iniciativa està oberta a tots els sectors socials i econòmics fonamentals de Catalunya en aquest moments de greu crisi, i ja compta amb el suport de les principals institucions econòmiques catalanes com el Foment del Treball, la Cambra de Comerç de Barcelona o PIMEC entre altres.

L’acció humanitària de la Creu Roja vol donar resposta en matèria sanitària, educativa, laboral, d’inclusió social, medi ambient i voluntariat a la crisi generada pel coronavirus. Des de l’inici de la crisi a mitjans de març, un equip de 2.600 persones de la Creu Roja a Catalunya ha distribuït fins al cap de setmana passat 53.000 kg. d’aliments i medecines a persones en risc en més de 150 municipis.

A més, la Creu Roja fa la gestió directa de 7 albergs amb 482 places en diferents poblacions com Barcelona, Sabadell, Tarragona, Terrassa i Mataró destinades a acollir i confinar persones sense sostre o que presenten una alta vulnerabilitat social.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: