Cartell i primer avanç de les pel·lícules del BCN FILM FEST 2019

Text – Redaccció-Premsa BCN FILM FEST. Fotos – Premsa BCN FILM FEST.

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST), que aquest any se celebrarà del 22 al 30 d’abril, ha presentat aquesta tarda a la seu del Festival, els Cinemes Verdi del barri de Gràcia, el cartell oficial de la pròxima edició del certamen i les primeres novetats confirmades de la seva programació. L’acte ha estat conduït per la nova directora del BCN FILM FEST, la periodista i crítica de cinema Conxita Casanovas.

Sin título-3.jpg

“Aquesta noia amb el llibre obert i les entrades de cinema que apareixen en el cartell del festival, són el símbol del que volem. Tenint la literatura de companya de viatge, fer una programació de qualitat per a un públic amant de la cultura que, a part de divertir-se, vulgui aprendre amb el cinema”, explica Conxita Casanovas. I afegeix sobre aquesta nova edició: “El BCN FILM FEST és un festival molt jove, anem pas a pas, i confiem que aquesta 3a edició sigui la de la consolidació com a festival de referència a la primavera barcelonina”.

Aquesta roda de premsa ha tingut lloc el Dia de Portes Obertes dels Cinemes VERDI, un esdeveniment especial iniciativa del BCN FILM FEST per celebrar la profunda remodelació de la seu del festival. Una jornada que compta, entre altres actes, amb la preestrena espanyola de DESTROYER. UNA MUJER HERIDA.

Aquestes són les pel·lícules que ja tenen confirmada la participació al III Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi. Més informació a la web del festival: www.bcnfilmfest.com.

EDMOND
d’Alexis Michalik
Première espanyola

EL GRAN BUSTER (The Great Buster)
de Peter Bogdanovich
Première espanyola

SIR
de Rohena Gera
Première espanyola 

ROJO
de Benhamin Naishat
Première catalana

LEONARDO. QUINTO CENTENARIO
de Francesco Invernizzi
Première espanyola

PETER BOGDANOVICH, DARIO GRANDINETTI i CYRANO DE BERGERAC


La Secció Oficial del Festival torna a apostar pels vincles entre el Cinema, la Literatura i la Història. Les pel·lícules seleccionades són, fonamentalment, adaptacions d’obres literàries, produccions relacionades amb algun fet històric i films biogràfics sobre personalitats rellevants.

EDMOND, una de les produccions franceses més importants de l’any, recrea la gestació i l’escriptura de l’emblemàtica obra de teatre Cyrano de Bergerac per part d’un jove Edmond Rostand. Pel·lícula a l’estil de la britànica «Shakespeare in love», és l’òpera prima del dramaturg Alexis Michalik i està interpretada per Thomas Solivérès, Olivier Gourmet i Mathilde Seigner. JA CONFIRMADA LA VISITA DEL DIRECTOR. Première espanyola.

SIR, producció de l’Índia, que es va presentar a la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes. L’òpera prima de la directora Rohena Gera, mostra el xoc cultural i de classes a l’Índia contemporània. Première espanyola.

ROJO, la gran triomfadora de l’última edició del Festival de Sant Sebastià, guanyadora dels Premis al Millor DirectorMillor Actor Millor Fotografia, es presentarà en Secció Oficial (Fora de competició). Thriller argentí, en els convulsos anys 70, amb Dario Grandinetti i Andrea Frigerio, dirigit per Benjamin Naishtat. Première catalana.

EL GRAN BUSTER («The Great Buster») és el documental definitiu sobre la vida i obra de Buster Keaton del gran Peter Bogdanovich, un dels grans directors nord-americans sorgits en els anys 70. La pel·lícula va tenir la première mundial a la Mostra de Venècia. Première espanyola.

LEONARDO, QUINTO CENTENARIO. 500 anys després de la seva mort, Leonardo da Vinci continua sent un dels homes més admirats i reconeguts de la història de la humanitat. Aquest documental analitza les obres de Leonardo mitjançant les implicacions modernes del seu treball. Première espanyola.

ELS PIONERS DEL CINEMA AMERICÀ

   

A més d’aquestes pel·lícules, ja s’han confirmat els títols d’IMPRESCINDIBLES, la secció paral·lela del festival que cada any recupera clàssics de la història del setè art per a la pantalla gran. Aquest any, a partir del documental EL GRAN BUSTER de Peter Bogdanovich, la secció abordarà l’obra i figura de dos dels pioners més importants i innovadors del cinema nord-americà, Buster Keaton i Charles Chaplin (per a més informació, punxa sobre els títols).

PEL·LÍCULES DE BUSTER KEATON

EL MAQUINISTA DE LA GENERAL
SIETE OCASIONES
EL MODERNO SHERLOCK HOLMES

PEL·ÍCULES DE CHARLES CHAPLIN

EL GRAN DICTADOR

CANDILEJAS
LA QUIMERA DE ORO

Per últim, encara que la secció i el premi Educacine es mantindrà durant el Festival, el III BCN FILM FEST ha organitzat des del 8 al 12 d’abril la SETMANA DE L’ESCOLA, perquè professors i alumnes puguin gaudir d’un catàleg de pel·lícules seleccionades pel seu valor educatiu al preu reduït de 3 € per entrada:

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: