L’exposició “Passió per l’Egipte faraònic. 200 anys de col·leccionisme al Museu Egipci de Barcelona” ret homenatge a la pròpia col·lecció en el marc dels 25 anys de la Fundació Arqueològica Clos

Text – Redacció-Premsa Museu Egipci de Barcelona. Fotos – Casanova-Premsa Museu Egipci de Barcelona. 

El Museu Egipci de Barcelona inaugura l’exposició “PASSIÓ PER L’EGIPTE FARAÒNIC. 200 ANYS DE COL·LECCIONISME AL MUSEU EGIPCI DE BARCELONA”, centrada en la història de les peces que formen part del fons permanent del Museu Egipci de Barcelona  i que provenen  d’anteriors col·leccions privades o públiques. Es podrà visitar fins al 31 de desembre de 2018.

Sin título-4
Foto – Casanova.

La mostra està formada per 105 peces originals de la col·lecció del Museu Egipci de Barcelona. Destaquen especialment un sarcòfag rectangular del Regne Mitjà, l’anomenat bust Dattari i un anell d’or amb el nom i els títols d’un personatge anomenat Sa-Neith.

L’exposició inclou una presentació visual que recull els moments més importants de la vessant col·leccionista de Jordi Clos amb una selecció de les obres que any rere any s’han anat incorporant, i que mostren com d’una passió personal es crea un dels museus més emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

Sin título-5
Foto – Casanova

En el marc del 25è Aniversari de la Fundació Arqueològica Clos, l’exposició Passió per l’Egipte Faraònic. 200 anys de col·leccionisme al Museu Egipci de Barcelona està formada per més d’un centenar de peces del fons de la col·lecció permanent del museu i documents de la Biblioteca Jordi Clos Llombart.

Des de fa anys s’ha fet un seguiment rigorós de les peces per tal de reconstruir la seva història més recent. El resultat ha estat molt fructífer i prou rellevant per realitzar una exposició que mostri al públic la universalitat de l’interès per l’antic Egipte a partir de l’experiència i el patrimoni del Museu Egipci de Barcelona; algunes de les peces exposades acumulen 200 anys de història en el món del col·leccionisme, passant de mà en mà fins a incorporar-se al fons permanent del museu.

L’exposició permet descobrir prop d’una cinquantena de col·leccionistes privats, varis museus i alguns dels antiquaris i cases de subhastes amb més prestigi i tradició.

Sin título-6
Foto – Casanova

Personatges desconeguts per al públic en general i d’altres més mediàtics com Rodolfo Valentino, Terenci Moix,  Lord Carnarvon o la família de Winston Churcill, van estar vinculats d’una o altra manera a les peces que s’exposen. Algunes de les peces provenen d’institucions egiptològiques tan emblemàtiques com el Pitt Rivers Museum de la Universitat d’Oxford o el Museum of Fine Arts de Boston, així com d’excèntrics personatges de principis del S. XIX que no deixaran de fascinar-nos per la seva extravagant personalitat pública.

Coneixerem de molt a prop els motius de moltes passions per Egipte, els mitjans que van fer possible desenvolupar-la i els resultats.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s