Primeres pel·lícules confirmades del II FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE BARCELONA-SANT JORDI

Text – Redacció-Premsa BCN Film Fest. Fotos – Premsa BCN Film Fest. 

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi (BCN FILM FEST), que celebrarà la segona edició entre el 20 i el 27 d’abril, ha ofert aquest matí en una roda de premsa als Cinemes Verdi un avançament de la seva programació, que serà revelada del tot a mitjans del mes de març.

fck.png

Aquestes són les pel·lícules confirmades per al BCN FILM FEST 2018:
LA MÚSICA DEL SILENCIO, de Michael Radford
BORG McENROE, de Janus Metz
EN TIEMPOS DE LUZ MENGUANTE, de Matti Geschonneck
CARAS Y LUGARES, de Agnès Varda
CENTENARIO INGMAR BERGMAN

SECCIÓ OFICIAL: BANDERAS, LABEOUF I BRUNO GANZ

ganz copia.jpgLa Secció Oficial del Festival torna a apostar pels vincles entre el Cinema, la Literatura i la Història. Les pel·lícules seleccionades són, fonamentalment, adaptacions d’obres literàries, produccions relacionades amb algun fet històric i films biogràfiques o biopics sobre personalitats rellevants. Les primeres cintes confirmades per a aquesta edició responen a pel·lícules biogràfiques o biopics, com són LA MÚSICA DEL SILENCIO i BORG McENROE.

La primera, dirigida per Michael Radford (“El cartero y Pablo Naruda”), està inspirada en la història de superació d’Andrea Bocelli, que malgrat la seva ceguesa, va aconseguir convertir-se en un dels cantants d’ópera més importants de la Història. Antonio Banderas i Jordi Mollà són les estrelles espanyoles que també participen en aquesta producció. A la segona, els espectadors podran gaudir de la pel·lícula sobre el que va ser batejat com “El partit del segle”, que va enfrontar a Björn Borg i John McEnroe (interpretat per l’estrella de la saga “TransfomersShia LaBeouf) a Wimbledon als anys 80. Dos estils de tenis i personalitats completament oposades que van marcar una època, foc i gel a la pista.

També tindrà la seva première espanyola a  la Secció Oficial EN TIEMOS DE LUZ MENGUANTEIn Zeiten des abnehmenden Licht«), film centrat en el període de finals de la Guerra Freda en què el prestigiós actor Bruno Ganz (“El hundimiento”) interpreta un avi i convençut comunista que celebra el seu 90 aniversari en els últims dies de la República Democràtica Alemanya.

SECCIÓ ZONA OBERTA: VARDA VINDRÀ A BARCELONA PER PRESENTAR
EL SEU DOCUMENTAL NOMINAT A L’OSCAR «CARAS Y LUGARES»

varda copia.jpgA la secció no competitiva Zona Oberta, dedicada a pel·lícules d’especial interès per al públic del festival més enllà de l’eix Cinema-Literatura-Història de la Secció Oficial, el BCN FILM FEST comptarà amb una convidada de luxe: la mítica realitzadora francesa de la Nouvelle Vague Agnès Varda, responsable de pel·lícules que ja formen part de la història del setè art, com “Cleo de 5 a 7” (1962), “Sin techo no ley” (1985) o “Los espigadores y la espigadora” (2000).

La directora francesa vindrà a presentar al públic de Barcelona el seu últim treball, el documental CARAS Y LUGARES, que Varda ha dirigit amb l’artista JR, i en el qual els dos cineastes emprenen un viatge en format road movie per França per conèixer la seva gent i discutir les seves visions del país. El documental ha sigut nominat a l’Oscar al Millor Documental aquesta mateixa setmana per la 90 Edició dels Premis de l’ Acadèmia de Hollywood, el que suposa un brillant colofó  a un espectacular recorregut pels festivals més importants del món, com Cannes, Telluride, Toronto, Valladolid o Sant Sebastià, on va rebre el prestigiós Premi Donostia. La visita de Varda a Los Angeles per a la Gala dels Oscars serà la segona en menys de sis mesos, ja que el passat novembre l’Acadèmia de Hollywood va recompensar la directora francesa amb l’Oscar Honorífic per tota la seva carrera.

SECCIÓ IMPRESCINDIBLES: CENTENARIO INGMAR BERGMAN

fck 2 copia.pngCoincidint amb la commemoració  el 2018 del naixement del mític director suec, el  BCN FILM FEST dedicarà íntegrament al director Ingmar Bergman la secció Imprescindibles, especialitzada a recuperar grans clàssics del cinema d’autor de tots els temps.  El festival projectarà cinc de les pel·lícules més representatives de la filmografia del mestre suec: EL SÉPTIMO SELLO (1957), FRESAS SALVAJES (1957), EL MANANTIAL DE LA DONCELLA (1960), SONATA DE OTOÑO (1978) i FANNY Y ALEXANDER (1982). 

Aquesta petita retrospectiva oferirà un significatiu recorregut, amb còpies noves restaurades, per l’obra d’un dels directors més rellevants de la història del cinema mundial i permetrà comprovar la plena vigència del seu llegat artístic.  La inclusió en la programació de diferents pel·lícules de Bergman és també un reflex de la filosofia pedagògica que impulsa al festival, que té com a màxima expressió el Segell Educacine. Possiblement, representarà la primera oportunitat perquè noves generacions de cinèfils descobreixen en la pantalla gran el treball d’un cineasta únic.

L’homenatge del BCN FILM FEST a la figura de Bergman compta amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: