Presentació de la segona temporada de “Cites”‏

Text-Redacció-Premsa TV3. Fotos – Premsa TV3.

Dilluns 2 de maig, a les 22.40, TV3 estrena la segona temporada de “Cites”, la sèrie de Televisió de Catalunya basada en el format original d’Entertainment One Television International Ltd., dirigida per Pau Freixas i produïda per Arca Audiovisual, SL (grup Filmax). Els actors i l’equip de la sèrie han compartit el primer capítol de la nova temporada amb els espectadors als cinemes Phenomena.

portada cites

Els detalls de la nova temporada s’han presentat aquesta tarda en roda de premsa al cinema Phenomena de Barcelona. Hi ha assistit Jaume Peral, director de TV3; Susanna Jiménez, cap de Coproduccions i Ficció de TV3; Pau Freixas, productor executiu i director de la sèrie, i Carlos Fernández, productor executiu de Filmax.

_DSF6493

 El director de TV3, Jaume Peral, ha dit que l’estrena de la segona temporada de “Cites” és un exemple “de l’aposta per la ficció arriscada, exigent i de molta qualitat”. Una sèrie que “traspua creativitat i posa sobre la taula un tema d’actualitat com és el de les cites per internet”. A més, el director de TV3 ha destacat la garantia que suposa en aquesta sèrie la combinació de TV3, Filmax i el gran planter d’actors i actrius: “és un triangle que garanteix l’èxit d’aquesta producció”. La cap de Coproduccions i Ficció de TV3 ha dit que cada cop que acaba una ficció se’n fa la valoració des de molts punts de vista: audiències, tipus de públic o seguiment a les xarxes: “en el cas de la primera temporada de ‘Cites’ tots van ser molt positius”, ha comentat. “La sèrie va rejovenir el ‘prime time’ de TV3, tenia un 8 sobre 10 en les valoracions qualitatives, uns visionats al servei a la carta altíssims, el ‘hashtag’ de la sèrie era ‘trending tòpic’ durant l’emissió de cada capítol, es van vendre 6.200 exemplars de CD de la música de ‘Cites’. La suma de tot això volia dir que la sèrie havia agradat, que la gent havia disfrutat i que volia més cites.” Susanna Jiménez ha dit que en aquesta segona temporada l’essència es manté, però amb elements nous.

 Carlos Fernández, productor executiu de Filmax, ha donat tota una sèrie de dades del que ha suposat el rodatge d’aquesta segona temporada. 13 capítols, d’una durada de 45-50 minuts –que permet anar a dormir abans de mitjanit, ha comentat Pau Freixas-. 54 dies de rodatge en uns 50 escenaris naturals. 70 actors en total, 27 en papers protagonistes i 500 figurants. Un rodatge de setembre del 2015 a maig del 2016, en què hi han estat implicades unes 150 persones. Per Fernández ha dit que “Cites” suposa uns valors de “voler fer les coses bé i per un projecte que traspassi fronteres”.

 Per Pau Freixas, productor executiu i director de la sèrie: “la segona temporada té una ‘ànima diferent’. La primera temporada era com una primera cita, ha explicat, on hi havia més silencis i s’havia de buscar més el subtext. La segona temporada és com una segona cita, es guanya energia i es potencia el to de comèdia romàntica. Els personatges pensen menys i fan més, i l’espectador podrà gaudir de més continuïtat en les trames dels personatges.”La nova temporada de “Cites” incorporarà personatges nous, iniciarà noves històries que aportaran sensacions i matisos diferents al particular món de les cites per internet: fantasies de parella, relacions intergeneracionals, amor a la tercera edat, doble vida…

_DSF6567 _DSF6578

Aquest cop, a més, no tot seran primeres trobades. La sèrie mantindrà alguns del personatges que l’espectador ja coneix i mostrarà l’evolució de les seves històries una mica més enllà d’on les van deixar.

 Barcelona continuarà sent el gran escenari de “Cites”, però aquesta vegada les trobades entre els personatges tindran lloc tant de dia com de nit: “meitat i meitat”, ha concretat Freixas. Es mostrarà una altra cara de la ciutat i nous tipus de cites en espais i contextos diferents.

La sèrie és coral en molts aspectes. Marta Pahissa, Patrícia Font, Paco Caballero i Hammudi Al-Rahmoun són els diferents directors que s’han encarregat de diverses trames. També hi ha un bon nombre de guionistes: Miguel Ibáñez Monroy, Daniel González, Èric Navarro, Eduard Solà i Pol Cortecans, sota el comandament d’Ivan Mercadé. El seu lema: “prohibit fer el que no t’agradi a tu”, per això s’han permès el luxe d’acabar amb una boda. De qui? Això no ho han volgut desvelar.

Els actors presents a la roda de premsa: Anna Casas, Marcel Borràs, Biel Duran, Marina Salas, Nao Albet, Alain Hernández, Anna Moliner, Amparo Moreno, Artur Busquets, Júlia Molins, David Marcé, Paula Malia, Pep Munné, Alba Ribas, Manel Barceló, Àlex Maruny i Alfonso Bassave, entre d’altres, han volgut destacar el luxe que ha suposat treballar amb guions tan ben escrits i poder assajar amb calma. “Es nota que els agrada la ficció i poder explicar històries”, explicava Alfonso Bassave, qui protagonitza un trio amb Núria Gago i Julio Manrique.

Sobre la competència que hi ha els dilluns a la nit, Susanna Jiménez ho té clar: “Som valents, creiem amb les sèries que tenim malgrat la competència. Són bons productes que s’acaben consumint i que a la gent els agraden.”

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: