Absurds i Singulars, un cap d’any britànic al Teatre Borràs‏

Text – Redacció-Premsa Absurds i singulars. Fotos – © Sergi Jasanada-Redacció premsa Absurds i singulars. 

Els actors d’Absurds i singulars es menjaran el raïm amb el públic sobre l’escenari del Teatre Borràs de Barcelona, en una funció on l’acció s’adaptarà a la celebració la nit de cap d’any.  El muntatge, dirigit per Joan Peris, és un text carregat de l’humor cruel i mordaç d’Alan Ayckbourn, el rei de la comèdia britànica i el seu autor més representat després de Shakespeare.

©Absurds i Singulars · Assaig
©Absurds i Singulars · Assaig

Tres parelles, tres cuines, tres classes socials, tres actes. Eduard Farelo, Maria Lanau, Lluïsa Mallol, Marta Millà, Pere Ponce i Toni Sevilla donen vida a tres matrimonis en tres nits de Nadal. L’acció ens parla de la misèria conjugal, de la consciència de classe, de parelles incompatibles, de l’obsessió pel fracàs i la soledat. Una obra dels anys setanta tremendament divertida. De tots els grans èxits de l’autor, Absurds i singulars és la funció que més temps ha estat programada a les cartelleres de Londres i Nova York.

absurds-singulars-cartell-a3_premsa_alta101-596 copia

 Sir Alan Ayckbourn, el rei de la comèdia britànica

Alan Ayckbourn ha passat la seva vida al teatre i fins avui ha escrit 78 obres de teatre. La seva obra ha estat traduïda a més de 35 idiomes i ha estat representada a escenaris de tot el món, guanyant innombrables premis. Entre els seus grans èxits cal destaca Absurds i Singulars, Casa i Jardí, De què parlàvem?, A Chorus of Disapproval i The Norman conquestes. Enguany ha rebut el premi Tony Especial per la seva trajectòria.  Nomenat Sir pels seus serveis al teatre, el 2014 es va complir el 50è aniversari de la seva primera producció al West End londinenc, El Sr. Whatnot, i el seu 75è aniversari.

Tres nits de nadal, tres cuines i tres matrimonis

©Sergi Jasanada
©Sergi Jasanada

L’obra transcorre durant tres nits de Nadal, en tres cuines, i ens apropa a la realitat de tres matrimonis. En Sidney Hopcroft, un comerciant a punt d’entrar al negoci de la construcció i la seva submisa esposa Jane, una dona obsessionada amb la neteja, són una parella de classe mitjana baixa amb pretensions. En Geoffrey, arquitecte i marit infidel, i l’Eva Jackson, aficionada a tot tipus d’ansiolítics i antidepressius, són un matrimoni en crisi de classe mitjana alta. En Ronald Brewster-Wright, un banquer una mica despistat i la seva dona Marion, tota una dama aficionada a la ginebra, representen l’alta societat. Un món on es descriu l’enfrontament de classes a partir de l’ascens de l’ambiciós Hopcroft i la caiguda dels seus dos amics amb un humor cruel i mordaç.

Un sòlid repartiment amb trajectòria a la pantalla i els escenaris

©Sergi Jasanada
©Sergi Jasanada

L’actor i doblador Eduard Farelo ha treballat en teatre, televisió i cinema al costat de grans directors, com Lluís Pasqual, Àlex Rigola, Joan Ollé o Ventura Pons. Com a presentador, acaba de finalitzar la tercera temporada d’Oh Happy Day (TV3). Toni Sevilla va ser membre fundador del Teatre Lliure, i ha treballat a les ordres de Lluís Pasqual, Fabià Puigserver, Pere Planella, Carme Portaceli o Albert Boadella, entre d’altres. Pere Ponce ha desenvolupat la seva carrera a la petita i gran pantalla i també als escenaris, on ha interpretat papers destacats de la mà de Ventura Pons, Josep Maria Flotats, Juan Mayorga, Juan Echanove, Yasmina Reza o Pau Miró. Ha protagonitzat pel·lícules com Amo tu cama rica, Alegre ma non troppo, Días de futbol, El gran Vázquez, Blancanieves o El Bosc. Actualment el podem veure a la sèrie de TV3, Merlí.

Maria Lanau ha intervingut en espectacles com Germanes,  de Carol López o Pel davant i pel darrera, de M. Frayn. A la televisió destaquen els seus treballs a sèries com La Riera (TV3) o Siete Vidas (Tele 5), i al cinema l’hem pogut veure a REC de Jaume Balagueró i Paco Plaza. Marta Millà ha estat dirigida en teatre per Adolfo Marsillach, Josep Maria Flotats, Calixto Bieito, entre d’altres, i és ben coneguda pels seus personatges televisius a sèries com Ventdelplà o Plats Bruts. Lluïsa Mallol, encarregada també en aquest muntatge de l’adaptació i traducció del text original, ha participat en sèries com Amar es para siempre, Cuéntame, Ventdelplà, Hospital Central o Secrets de família. Al teatre ha interpretat personatges de Shakespeare, Goldoni, Molière, Dario Fo, Noël Coward o Harold Pinter.

Absurds i singulars es pot veure fins al 31 de gener del 2016

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: