«Catalunya país de festivals» dóna el tret de sortida a la temporada musical de l’estiu‏

Text – Redacció- Premsa Departament de Cultura Generalitat Catalunya. Fotografies – Departament de Cultura Generalitat Catalunya.

La temporada de festivals de música d’estiu ha tingut aquest matí el seu tret de sortida amb l’acte “Catalunya país de festivals”, iniciativa del Departament de Cultura que neix amb la voluntat de fer palesa la fortalesa del sector al nostre país, un dels territoris amb més concentració de festivals de tot el continent europeu. A la trobada, a la qual hi han assistit de prop de 80 directors de festivals de música de Catalunya, Cultura ha donat a conèixer les dades del sector de l’any 2014.

Foto - Departament de Cultura Generalitat Catalunya.
Foto – Departament de Cultura Generalitat Catalunya.
El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, ha volgut incidir en “l’agraïment als organitzadors dels festivals pel grau d’excel·lència amb què feu la feina i reafirmar l’expressió del nostre compromís de col·laboració amb tots vosaltres”. Mascarell ha remarcat que “l’aportació que els festivals fan a la cultura del país ens projecta al món. L’acte Catalunya país de festivals té la voluntat de fer més visible el que representen els festivals del país”. En aquest sentit, ha dit, “són factor de modernització, motor de contractació i feina, plataformes d’innovació, mecanismes de projecció internacional, mecanismes de dinamització econòmica, factors de formació de públic, i espai de formació”.
Foto - Departament de Cultura Generalitat Catalunya.
Foto – Departament de Cultura Generalitat Catalunya.

A Catalunya es celebren més de 360 festivals de música, que compten amb 1,5 milions d’espectadors i amb un pressupost global de 60 milions d’euros. Els festivals tenen un antiguitat de 15 anys de mitjana. Del conjunt de festivals, el 32% tenen més de 20 anys d’antiguitat i un 42%, entre 0 i 9 anys d’antiguitat. La mitjana europea d’antiguitat és de 21,5 anys.

El Departament de Cultura dóna suport econòmic a 89 festivals, el 30% dels quals són de naturalesa pública, malgrat que els festivals de caràcter privat també reben ajuts econòmics del Departament. Del total de festivals que reben suports, 23 són de pop-rock (4 públics i 19 privats), 23 de clàssica (10 públics i 13  privats), 19 de música world-trad (9 públics i 10 privats), 13 són multidisciplinaris (3 públics i 10 privats) i 11 són de jazz-blues (2 públics i 9 privats).

Pel que fa els públic, els festivals compten amb 12.121 assistents de mitjana. Al nostre territori, un 3% dels festivals acull més de 80.000 espectadors i un 44%, menys de 3.000. El pop-rock és el gènera que mobilitza major nombre d’espectadors.

A Catalunya, un 10% dels festivals tenen un pressupost superior als 900.000 euros, un 51% compta amb un pressupost de menys de 80.000 euros, un 26%, entre 80.000 i 200.000 euros; un 8%, entre 200.000 i 400.000 euros, i un 5%, entre 400.000 i 900.000 euros.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: