Arriba a la Sala Petita del TNC la gran novel·la catalana sobre la Guerra Civil: Incerta glòria, de Joan Sales / Àlex Rigola

Text – Redacció-Premsa TNC. Fotos – © David Ruano /TNC.

Incerta glòria, la gran novel·la catalana de Joan Sales sobre la Guerra Civil, arriba de la mà d’Àlex Rigola a la Sala Petita, en una producció del TNC i Heartbreak Hotel que s’estrenarà el 20 de maig i es representarà fins al 14 de juny a la Sala Petita. El intèrprets són: Nao Albet, Andreu Benito, Marcel Borràs, Aina Calpe, Joan Carreras, Laia Duran, Toni Mira, Pau Roca i Mar Ulldemolins; i el director artístic del TNC, Xavier Albertí.

© David Ruano /TNC
© David Ruano /TNC

 

Incerta glòria

© David Ruano /TNC
© David Ruano /TNC

 

Joan Sales va dedicar la major part dels seus esforços creatius a bastir el que seria la gran novel·la catalana sobre la Guerra Civil. Un retrat d’una admirable cruesa de detalls i d’una ferma duresa contra els excessos de tots dos bàndols, que sense perdre fortalesa en les conviccions ideològiques del seu autor, en cap moment evita caure en les postures maniquees que tan sovint han facilitat l’elaboració de discursos reduccionistes sobre aquell conflicte de dolorosa resolució.
L’obra mestra de Sales ressegueix la vida al front i la rereguarda a partir dels diferents punts de vista de tres joves amics que van combatre junts al front d’Aragó, i que estan alhora units i separats pel seu amor cap a dues figures femenines que viuen la realitat de les rereguardes oposades des d’aquella «incerta glòria d’un matí d’abril» —parafrasejant el vers shakespearià d’Els dos cavallers de Verona— en què l’alçament de les forces militars va desencadenar el conflicte bèl·lic.

Més informació i Venda d’Entrades

© David Ruano /TNC
© David Ruano /TNC

http://www.tnc.cat/ca/incerta-gl%C3%B2ria

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: