ARTS LIBRIS 2015 Fira Internacional Edició Contemporània. Arts Santa Mònica‏ – Del 23 al 26 d’abril

Text – Redacció- Premsa Arts Santa Mònica. Fotos – Ximena Pérez Grobet – Premsa Arts Santa Mònica.

La sisena edició d’Arts Libris, Fira Internacional de l’Edició Contemporània, se celebrarà del 23 al 26 d’abril a l’Arts Santa Mònica. Els llibres d’artista, fotollibre i bibliofilia contemporània, juntament amb altres formats afins com les edicions d’ar1sta, així com l’heterogeni ventall de printed ma+er creades per ar1stes del segle XX i XXI recuperen el protagonisme i ens remeten a l’essència de la fira.

DEFDEF-Dossier ARTS LIBRIS 24 copia

Consolidant la internacionalització de les xarxes editorials relacionades amb l’art i la cultura contemporànies, Arts Libris 2015 es reforça comptant amb el coneixement i l’experiència d’un qualificat equip assessor format per l’historiador i comissari especialitzat en fotollibres, Horacio Fernández i pels especialistes en llibre d’ar1sta Moritz Küng i Mela Dávila-­‐Freire.

1 copia

Arts Libris amplia el seu programa cultural consolidant-­‐se com a pretigiosa plataforma de producció, difusió i intercanvi editorial. En efecte, parlem també de producció doncs l’actual edició arrenca amb una novetat: la creació de la sèrie AL, projecte editorial compromès amb la realització anual d’un llibre d’ar1sta, amb un 1ratge de 500 còpies i la col·∙laboració del pres1giós editor i distribuïdor internacional Walther König. L’ar1sta mexicà Iñaki Bonillas ha estat l’autor convidat per dur a terme el nº 0 d’aquesta sèrie.

Foto Ximena Pérez Grobet
Foto Ximena Pérez Grobet

La presència de més de 70 expositors nacionals i internacionals es veurà reforçada per la programació exposiXva que pivota sobre dues mostres: This is the cover of the book, exposició col·∙lec1va amb mig centenar de llibres d’ar1sta, fotollibres i llibres de referència, comissariats per Mela Dávila-­‐Freire i Moritz Küng i Unseen Jessica Lange, centrada en el descobriment a Barcelona del treball fotogràfic de l’actriu nord-­‐americana.

En paral·∙lel al programa exposi1u es desplega un extens programa d’activitats en el qual destaquem la celebració de la segona edició del Simposi Internacional sobre Edició i Col·∙leccionisme; dividit en 3 taules rodones, els principals professionals del sector debatran sobre les problemà1ques i perspec1ves de futur del llibre d’ar1sta i el fotollibre. Aquesta ac1vitat es veurà ampliada gràcies a la incorporació d’una altra novetat: la creació del Speaker’s Corner, espai dinàmic per a la discussió, difusió i intercanvi dels editors par1cipants mitjançant la coordinació d’una programació con1nuada de presentacions de projectes, xerrades i diàlegs. Un any més, s’atorgarà el Premi Arts Libris-­‐Fundació Banc Sabadell.

4 copia

Aquesta programació permetrà assolir l’objec1u d’Arts Libris de concentrar durant 4 dies als professionals europeus més rellevants del sector: editors, llibreters i galeristes de pres1gi i projecció internacional conviuran amb col·∙leccionistes i amants del llibre d’ar1sta.

Arts Libris no seria possible sense el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el centre d’Arts Santa Mònica com a seu de la fira, així com la cooperació i implicació de la Fundació Banc Sabadell com a principal empresa col·∙laboradora.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s