Un estiu ple de flors amb el joc de taula Gardens‏

Text – Redacció-Premsa Devir. Fotos – Premsa Devir. 

GARDENS, de Devir Iberia, és un joc creat per un català, Perepau Llistosella, i se n’espera molt, d’aquest joc. Sembla que Gardens és el primer joc de taula que Catalunya exporta al món. De fet el país més capdavanter en jocs de taula, Alemanya, l’ha publicat a través de Kosmos, una de les distribuïdores referents al país i n’hi ha moltes més expectatives. A Devir estan contents, Gardens comença a ser un referent. I el millor encara ha d’ arribar.

cajagardens2-copi

A Gardens entre tots els jugadors creen un jardí però cadascú ha d’aconseguir que el seu color de flors favorit sigui el més ben posicionat al parterre. I és que cal que el seu jardiner sàpiga moure’s amb astúcia i habilitat pel jardí on hi ha autèntics laberints.

«Hem volgut anar a trobar al “jardiner” principal per saber més coses del joc de taula Gardens. Endavant, Perepau Llistosella: “A tots ens agrada plantar flors al jardí; en el cas de Gardens tenim la oportunitat de fer-ho a la sobretaula familiar: cadascú representarem a uns jardiners, plantarem llosetes mirant que les nostres flors quedin millor posicionades. També mirarem que els nostres amics, i contrincants, no puguin arribar als millors racons del jardí. Un joc amb només tres regles, ben senzilles, que permeten fer partides cada vegada diferents. Agafa una lloseta, situa-la al tauler i fes-hi arribar el teu jardiner!”

Bodegn-gardens-copy-copi

Fitxa central

“He quedat molt content amb el disseny del joc! Realment al final del joc, hagis guanyat o no, sempre et pots quedar embadalit veient com entre tots hem creat un jardí ben original, i cada vegada diferent! També és un plaer mirar la lloseta que has de col·locar i adonar-te dels petits detalls que té al seu interior: un nenúfar, un ànec, un pont… “

La principal aportació del joc Gardens és que “Crec que amb Gardens s’omple un buit dins els jocs familiars: s’aprèn en 5 minuts i a mesura que vas jugant al joc descobreixes que té molt potencial. No és un joc tant inofensiu com podria semblar pel tema de les flors: poden haver-hi «punyalades» subtils entre els jardiners, i en el joc de dos contra dos aquestes són molt evidents.”

Fitxa 2

“Gardens uneix en un únic joc la construcció d’un tauler modular, el posicionament clau de les llosetes i el que potser és més innovador: el moviment de peons pel tauler tant per determinar el lloc de posició de la lloseta com per tancar els camins als contraris.”

Perepau Llistosella és conscient de les esperances dipositades en aquest joc Gardens? “Les característiques del joc fan recaure en ell moltes esperances perquè obtingui un bon recorregut fora de Catalunya.”.

Jo me l’imagino a les sobretaules familiars de Suècia o del Marroc, on els jardins són ben diferents als nostres, i des d’Alemanya fins als EE.UU. Potser al Japó caldrà pensar en una versió Zen!”

Fitxa Tècnica: Autor: Perepau Llistosella. Edita: Devir Iberia. Nombre jugadors: 2-4
Durada partida: 45 minuts. Edat per jugar-hi: + de 8 anys. Preu de venda recomanat: 27 euros

Ficha_central-copi

Devir i els jocs de taula

Devir Iberia és l’editora de jocs de taula que marca la pauta en català, castellà i portuguès. Devir té la seu a Barcelona i està present a Brasil, Portugal, Estats Units, Mèxic, Xile i Espanya. Brasil és el seu país d’origen. Devir ha publicat Catan i Carcassonne, i totes les seves expansions (són dos super-vendes mundials). També ha publicat L’illa prohibida, El Laberint Màgic, Verbàlia, Enigmàrius… i ara mateix el joc de cartes Victus! i molts altres títols en català.

Devir, segons Joaquim Dorca, és una multinacional de butxaca que aposta per la publicació de jocs de qualitat en català. Dorca creu que existeix clarament un mercat en català pels jocs de taula però que també “una empresa ha de ser sensible a la realitat social que l’envolta. Publicar jocs de taula en català és també un acte de justícia amb la societat”.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: