Presentació de la tercera temporada de KMM i de «KMM. Novel·la gràfica» a la Casa del Llibre de Passeig de Gràcia

Text – Redacció-TVC. Fotos – Albert Roca.  

L’agència de detectius de Kubala, Moreno i Manchón torna a obrir les portes a TV3 el 19 de febrer, demà dimecres a les 22.30, en la seva tercera temporada. «KMM», la sèrie interpretada per Jordi Martínez, Marc Cartes i Núria Gago, combinarà, altra vegada, el drama amb moments de comèdia i les trames professionals episòdiques amb les trames personals de continuïtat.

kmm 1

A més, els detectius tornen per partida doble. TV3 i Cossetània publiquen «KMM. Novel·la gràfica», una aventura inèdita dels detectius Kubala, Moreno i Manchón amb guió de Sergi Portabella i il·lustracions de Pedro Espinosa.

kmm 4

kmm 3

Ahir dilluns  es va presentar aquesta nova publicació i la tercera temporada de la sèrie, en una roda de premsa a la Casa del Llibre de Passeig de Gràcia on van ser presents Josep Maria Olivé de Cossetània Edicions, Susanna Jiménez, cap de Coproduccions i Ficció, Jaume Banacolocha, productor executiu de Diagonal TV, Pedro Espinosa, il·lustrador de la novel·la gràfica i els actors de la sèrie Jordi Martínez (Kubala), Marc Cartes (Moreno) i Núria Gago (Manchón).

kmm 5

Susanna Jiménez va afirmar que «els nostres detectius s’han fet esperar, però tornen per partida doble amb la novel·la gràfica i a la televisió. Tornen amb força perquè aquesta temporada cada un d’ells, a més de tenir els casos habituals que resoldran favorablement, es veuran sotmesos a conflictes personals i professionals que els tindran sota pressió i que farà que ells se situïn en un dilema que els ajuntarà i els separarà i els ajuntarà… i veurem com ho resolen. L’arrencada de la sèrie val molt la pena i tota la temporada.» També ha definit «KMM. Novel·la gràfica», com «una altra vida per als nostres personatges i que, si hi ha sort, és un bon filó per donar a conèixer moltes altres històries i casos».

Per Josep Maria Olivé de Cossetània Edicions, la publicació de «KMM. Novel·la gràfica» és aprofitar l’empenta de la televisió pública per fer llibres amb el valor afegit que és una novel·la gràfica, que ja està a la venda. Una producció cultural afegida amb il·lustracions i amb una trama inèdita que manté el ritme i el tarannà dels episodis de la sèrie»

Pedro Espinosa, l’il·lustrador de la novel·la gràfica, l’ha definit com «una producció catalana-alemanya-riojana» en referència al fet que ell viu a Logronyo i el guionista Pere Portabella està a Berlín. Reconeix que ha estat una responsabilitat fer un còmic d’una sèrie d’èxit. En comptes de llegir un guió, es va mirar els capítols d’una sèrie que té Barcelona com a protagonista, amb bons guions i bons protagonistes. En veure la sèrie es va adonar que Barcelona «és un personatge viu més». El format narratiu de la novel·la gràfica és com d’un capítol. En aquest sentit Jordi Martínez, en Kubala, ha definit la novel·la gràfica com el capítol 40 de la sèrie –tenint en compte que, en total, són tres temporades de 13 capítols.

kmm 6kmm 7

Jaume Banacolocha es va sorprendre que l’opció triada fos una novel·la gràfica, però un cop vista pensa que la sèrie també s’hi s’avé, amb detectius, en barris populars de Barcelona, amb personatges de tota la vida i que reuneix la condició de còmics que es llegeixen sovint. Després ha confessat que el que primer li va agradar quan li va arribar el projecte de la sèrie va ser el nom «Kubala, Moreno i Manchón, com la cançó d’en Serrat», per remarcar que la tercera temporada «arrenca amb força i amb un dilema potent i dramàtic. Encara que és una sèrie que té un toc de comèdia que es mantindrà«.

Els reptes dels personatges en la tercera temporada

kmm 2

Núria Gago (Manchón)

nuria

«Evoluciona molt en el sentit que pren decisions a nivell personal. Arran de la segona temporada se sent estancada esperant que «algú» prengui una decisió per ella. Començarà a autogestionar totes aquelles coses que li passen per dins tan bé com pot. Hi haurà un cas en especial que la tocarà personalment i que la farà estar més vulnerable. I arran d’una proposta haurà de prendre una decisió molt important en la seva vida laboral i personal.»

Marc Cartés (Moreno)

marc

«Continua vivint sol, li agradaria no ser així. Sembla que amb l’exdona tenen uns moments de retrobament, fet que fa que la trama trontolli una mica.»

Jordi Martínez (Kubala)

jordi

«Aquesta temporada hi ha unes situacions que estan bastant al límit i allò que semblaria impossible d’ensorrar-se, pot ensorrar-se i allò que sembla intocable, resulta que és tocable. Les trames personals són tan potents que allò que era impensable, pot passar. Hi ha situacions límit que, vulguis o no vulguis, ensenyen de cada un dels personatges alguna part que no havíem vist en les dues altres temporades i mostren els personatges des de tots els prismes»

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s