«Los últimos dias», » Fill de Caín» i «Tots volem el millor per a ella», pel·lícules més nominades en els Premis Gaudí

Text – Redacció-Comedianet. Foto – Comedianet.

El passat divendres es van  donar a conèixer les nominacions dels VI Premis Gaudí, en una lectura pública a l’Auditori de La Pedrera a càrrec dels actors i acadèmics Lluïsa Castell i Lolo Herrero. 35 produccions de les 91 inscrites han estat finalment nominades en alguna de les 21 categories dels premis de l’Acadèmia del Cinema Català.

Els actors Lolo Herrero i Lluisa Castell, i la Presidenta de l'Acadèmia de Cinema Català Isona Passola, en l'anunci dels nominats dels Premis Gaudí, celebrat a La Pedrera.
Els actors Lolo Herrero i Lluisa Castell, i la Presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català Isona Passola, en l’anunci dels nominats dels Premis Gaudí, celebrat a La Pedrera.

El dilluns 13 de gener comença la segona volta de votacions i la cursa definitiva als guardons, que es lliuraran el 2 de febrer al Barcelona Teatre Musical (BTM) en una gala retransmesa per TV3 i presentada per Àngel Llàcer. La foto de família dels nominats als VI Premis Gaudí tindrà lloc el dimarts 14 de gener a les 11.30 hores al Palauet Albéniz de Barcelona, en un acte presidit per l’Excm. Sr. Xavier Trias, Alcalde de Barcelona.

Han participat a la sisena edició dels Premis Gaudí 91 produccions, de les quals 43 llargmetratges, entre pel·lícules en llengua catalana (13), no catalana (20) i europees (10); 17 pel·lícules documentals, 9 pel·lícules per a televisió, 10 curtmetratges seleccionats per un Jurat qualificat i 11 pel·lícules que compten amb la participació de talent català. Enguany no s’ha presentat cap pel·lícula en la categoria d’animació.

Opten al Premi Gaudí a la Millor Pel·lícula quatre títols, Barcelona, nit d’estiu, dirigida per Dani de la Orden i escrita per Eric Navarro, Eduard Sola i Daniel González; Fill de Caín, dirigida per Jesús Monllaó Plana i escrita per Sergio Barrejón i David Victori; La plaga, dirigida per Neus Ballús, i escrita per Neus Ballús i Pau Subirós, i Tots volem el millor per a ella, dirigida per Mar Coll i escrita per Mar Coll i Valentina Viso.

Los últimos días, amb 11 nominacions, és la pel·lícula que opta a més estatuetes, entre les quals es troben la de Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció i Millor guió.

los-ultimos-dias-11317

La segueixen Fill de Caín i Tots volem el millor per a ella, ambdós títols amb 8 nominacions.

poster-totsvolem7.indd

fill-de-cain-11329

El ranquing continua amb Grand Piano (amb 6 nominacions), La plaga i La por (amb 5 nominacions), Història de la meva mort (amb 4 nominacions), Barcelona, nit d’estiu, El cuerpo i Món petit (amb 3 nominacions), Ayer no termina nunca, El muerto y ser feliz i La Estrella (amb 2 nominacions).

Neus Ballús per La plaga; Jordi Cadena per La por; Mar Coll per Tots volem el millor per a ella i Àlex i David Pastor per Los últimos días, competeixen en la categoria de Millor Director.

Les nominades en la categoria de Millor Protagonista Femenina són Nora Navas per Tots volem el millor per a ella; Candela Peña per Ayer no termina nunca; Vicky Peña per Un berenar a Ginebra i Ingrid Rubio per La Estrella.

Els nominats a Millor Protagonista Masculí són Javier Cámara per Ayer no termina nunca; Eduard Fernández per Todas las mujeres; José Sacristán per El muerto y ser feliz i David Solans per Fill de Caín.

L’Acadèmia del Cinema Català compta amb 369 acadèmics, 334 dels quals tenen dret a vot i escolliran els guanyadors dels VI Premis Gaudí 2014.

En el transcurs de la gala de lliurament dels VI Premis Gaudí, el proper 2 de febrer al BTM, l’actriu Julieta Serrano rebrà el guardó honorífic que cada any atorga l’Acadèmia del Cinema Català, i que a partir d’aquest any s’anomena Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter, en homenatge permanent a qui va dedicar la vida al cinema, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: