La Gamba de Vilanova es reivindica

 Text – Redacció-Albert Roca. Fotos – Carlos Ferriz.

Vilanova i la Geltrú i Freixenet han posat en marxa la campanya gastronòmica de promoció de la ‘Gamba de Vilanova’. Del 19 de juliol al 29 de setembre es duran a terme accions conjuntes per promocionar un dels productes més destacats i emblemàtics de la gastronomia vilanovina, i potenciar-ne les possibilitats: la gamba vermella.

GAmba 2

Aquesta és una iniciativa que compta amb la complicitat de la Confraria de Pescadors vilanovina i dels establiments de restauració de la ciutat, amb l’objectiu que Vilanova i la Geltrú recuperi un paper de primer ordre en la gastronomia catalana. Per això s’han dissenyat un seguit d’activitats gastronòmiques i lúdiques, encaminades a oferir experiències úniques i diferenciades pels amants del productes de qualitat. La ‘Gamba de Vilanova’ compta amb una imatge pròpia i una notable campanya de difusió. Mai fins ara Vilanova i la Geltrú havia posat en marxa una campanya gastronòmica tan ambiciosa.

Entre les accions previstes hi ha els tastos a peu de barca, en els que es podrà degustar l’exquisida gamba marinada amb una copa del cava de gamma alta de Freixenet D.S. mentre un pescador desvetlla tots els secrets sobre la captura d’aquest crustaci.

La campanya inclou unes Jornades Gastronòmiques amb la gamba vilanovina i el cava D.S. de Freixenet com a protagonistes. Les jornades s’inicien avui divendres i s’allargan fins a finals de setembre, amb un total de 28 restaurants que participen incloent a la seva carta propostes de plats elaborats amb gamba de Vilanova: all cremat amb gambes; caldereta de gambes amb arròs caldós; amanida de gamba i cogombre amb salsa de iogurt, menta i llima, o rap amb escuma de Freixenet DS amb gamba, són només alguns exemples.

gamba 4

La Campanya Gastronòmica de la Gamba de Vilanova busca sumar sinèrgies entre la Confraria de Pescadors de Vilanova, els restaurants de la ciutat i l’Ajuntament local, que han escollit el cava Freixenet per a maridar amb les diferents receptes.

La campanya es va presentar ahir divendres a la premsa amb un espectacular dinar al Restaurant Marejol de Vilanova, que va mostrar les grans possibilitats gastronòmiques que pot oferir la gamba, des dels entrants fins les postres i amb l’acompanyament de luxe del cava Freixenet.

gamba 1

Entre plat i plat, Miquell Illa, president de la Confraria de Pescadors de Vilanova va comentar la gran qualitat de la Gamba de Vilanova, que es pot adquirir durant tot l’any, i és un producte econòmicament assequible. El que necessitaven era aquesta campanya, amb la que compten amb tot el recolzament de l’ajuntament de Vilanova.

La presentació va finalitzar a la Llotja de Vilanova i la Geltrú, en les que la Gamba de Vilanova com altres peixos i mariscs, és sempre protagonista i centre d’atenció.

gamba 3

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s