‘Grand Piano’, la nova pel·lícula d’Eugenio Mira, inaugurarà Sitges 2013

Text – Redacció-Premsa Festival de Cinema de Sitges. Foto – Festival de Cinema de Sitges.

Sitges 2013, que se celebrarà entre l’11 i el 20 d’octubre, ja té avançat l’esquelet de la seva programació, en una edició en la que veurem renéixer el mal –encarnat en el fill de Rosemary a La llavor del diable–. A més, descobrirem noves formes d’aproximar-se a aquest art i nous models de negoci sorgits arran de la crisi. Serà el Sitges dels nous formats, dels mercats emergents, del cinema low cost i de les noves oportunitats que, malgrat tot, genera també la situació econòmica. I serà també el Sitges que exhibirà els darrers treballs de realitzadors emblemàtics com Takashi Miike, Johnnie To, Jim Jarmusch o Nicolas Winding Refn.

Grand Piano, pel·lícula inaugural del Festival de Cinema de Sitges.
Grand Piano, pel·lícula inaugural del Festival de Cinema de Sitges.

Grand Piano, de la productora catalana Nostromo, Antena 3 i amb la participació de TV3, serà l’encarregada d’inaugurar Sitges 2013. Una obra que confirma el talent del seu director, Eugenio Mira, en format de thriller formalista i preciosista desenvolupat durant la celebració d’un concert de piano, i que té com a protagonistes Elijah Wood, John Cusack, Alex Winter i Kerry Bishé. Sitges segueix apostant pel cinema nacional i estatal de gènere i amb gran qualitat per obrir l’esdeveniment especialitzat més important d’Europa.

La secció més emblemàtica del Festival, l’Oficial Fantàstic, presentarà alguns dels títols més esperats de l’any, com Only God Forgives, la nova pel·lícula de Nicolas Winding Refn, director de films com Valhalla Rising o Drive; el darrer treball de Jim Jarmusch, Only Lovers Left Alive, un singular relat d’amor etern entre dos vampirs; A Glimpse Inside the Mind of Charles Swann III, una comèdia surrealista i estranya de la mà de Roman Coppola; The Congress, una espectacular adaptació de Stanislaw Lem dirigida per Ari Folman –responsable de Vals con Bashir–, que barreja animació amb una història de ciència ficció protagonitzada per Robin Wright i Harvey Keitel, o Real, el retorn del director Kiyoshi Kurosawa al cinema fantàstic.

Sitges 2013 serà també el d’altres retorns esperats, com el d’Alejandro Jodorowsky i la seva biografia imaginària, La danza de la realidad, o el de Neil Jordan (Gran Premi Honorícfic a Sitges 2012) a la temàtica vampírica amb Byzantium.

La secció Oficial Fantàstic també acollirà obres audaces de joves realitzadors com Magic, Magic, de Sebastián Silva, i autors polèmics com Shane Carruth, amb la seva nova proposta Upstream Color, o Marina de Van, amb Dark Touch.

Takashi Miike, un dels directors fetitxe de Sitges, serà l’estrella convidada. El Festival li retrà homenatge a la seva prolífica carrera –amb la col·laboració de la Fundación Japón– i projectarà dos dels seus últims treballs, Lesson of the Evil i Shield of Straw.

Un altre dels tòtems que trepitjarà la catifa vermella serà el director Johnnie To, que presentarà al públic de Sitges dues de les seves últimes pel·lícules: Drug War i la comèdia negra Blind Detective.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: