Messi. Un geni a l’escola del futbol, de Ramiro Martín, els inicis d’un crack per a la història

Text – Redacció-Cossetània Edicions.

La quarta Pilota d’Or, guanyada als vint-i-cinc anys, va convertir Leo Messi en l’expressió individual més destacada de la història del futbol. Quina responsabilitat en té l’escola del Barça, que el va formar des dels 12 anys? Com van potenciar el seu talent els tècnics del futbol base? En aquest èxit quan hi té a veure la tranquil·litat de Rijkaard, l’energia de Guardiola i la confiança de Tito Vilanova? Messi, un geni a l’escola del futbol, de Ramiro Martín -Cossetània Edicions- proposa un repàs exahaustiu del viatge que ha fet l’argentí des de l’arribada a Can Barça fins a la seva coronació a Zuric com el futbolista més gran de tots els temps.messi

Aquest llibre explica una casualitat fabulosa i les seves màgiques conseqüències. Mai en la història del futbol un dels seus genis havia aterrat per obra de l’atzar en una escola capaç de potenciar el seu talent de la manera en què el Barça ho ha fet amb Messi. La grandesa de Pelé va residir en els seusmoments mundialistes i la seva intel·ligència per crear la primera icona mediàtica del futbol. Maradona és la resposta individual a tots els problemes col·lectius. Amb el bo i el dolent que això comporta. Alfredo di Stéfano es va avançar a un temps i a un futbol que va caure als seus peus de “totcampista” i golejador voraç. Potser Johan Cruyff s’assembli, amb l’Ajax que el va criar i el va gaudir, a l’experiència de Leo i el Barça, encara que ni ell ni els altres genis posseeixen el tretidentitari de Messi: el geni continuat. La gran singularitat de Leo és haver fet de la genialitat el pa de cada dia.

L’autor, Ramiro Martin

Graduat a l’escola argentina de periodisme DeporTEA, Ramiro Martín (Ituzaingó, Buenos Aires, 1976) va iniciar la carrera a El Gráfico. Més tard va ser productor periodístic de la cadena televisiva TyC Sports. El 1999 es va establir a Catalunya i va fer el Màster en Periodisme Digital a la Universitat Autònoma. A Barcelona ha treballat al Marca, a la Secretaria General de l’Esport, a El Punt i a Presència. El 2003 es va integrar a la redacció de El 9 Esportiu, on ha cobert l’actualitat del Barça des de 2004 fins al 2012, i ha visitat més de 25 països de quatre continents. Actualment és corresponsal de diferents mitjans estrangers i col·labora amb la revista francesa L’Equipe Magazine, els diaris Ara i Sport i Catalunya Ràdio. Messi, un geni a l’escola del futbol és el seu primer llibre.

Del pròleg, d’Ezequiel Fernández Moores

Sense xou, obligat a escriure a partir dels fets, el periodista es troba davant el repte de tornar a les fonts. D’explicar el que veu i el que escolta. D’informar.  De donar forma.  Més encara, acostumat a regirar escombraries, reals o inventades, el periodista, rendit davant els fets, investiga aquesta vegada sobre la bellesa. I es proposa explicar-nos de quina manera es va formar el que potser serà reconegut algun dia com el millor futbolista de tots els temps.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s