Divendres arrenca Faraday 2012

Text  Eva Martin.  Foto  Carlos Ferriz

“Tot va començar com un festival de col·legues” tal com ens explica Pere Armengol, director del Faraday. El festival especialitzat en música independent que se celebra a Vilanova i la Geltrú (Garraf) obre portes de divendres a diumenge per endegar la novena edició. Encara manté els ingredients essència de la cuina casolana, però ha deixat de ser un esdeveniment produït per amics per convertir-se en un petit festival de qualitat que res no ha d’envejar als de major format.

El duet francès Herman Dune són els caps de cartell compartint nivell amb altres formacions com Casa Azul o Love of Lesbian, que en una entrevista realitzada a Barcelona Music ja manifestaven la seva estima per aquest festival totalment mediterrani. “Aquest any, al Faraday portem les bandes més grans que hem portat mai, grups que arrosseguen molta gent. Feia anys que volíem portar alguns d’aquests grups i just presentaven discos nous i hem fet esforços econòmics per portar-los”.

Love of Lesbian actuaran al Faraday divendres. Foto Carlos Ferriz (Barcelona Music)

Més enllà dels caps de cartell, el festival aposta fortament pel producte nacional, com els valencians Senior i el Cor Brutal o Juli Bustamante amb Fred i Son, i per una nova línia de bandes emergents en l’escena independent com Pegasus o Ocellot. “Gran part de la gràcia del Faraday és descobrir bandes noves. Venir i deixar-se sorprendre per grups que potser has escoltat però que no has vist en directe cap vegada”, explica el seu director.

 “La meitat del festival és l’emplaçament”, i no li falta raó a Armengol. El Faraday se celebra als jardins del Molí de Mar, una casa colonial davant la platja del Far. La recepta és perfecta: “unes vistes idíl·liques a les que li sumes un festival especialitzat amb grups que la gent té ganes de veure”. L’única consideració és que l’espai és reduït i disposa d’una capacitat per a 1.500 persones diàries. “Havíem tocat sostre i hem ampliat els nombre de dies del Faraday, i també hem diversificat esdeveniments, perquè teníem més recorregut i hi havia espais on fer-ho”. L’organització ha impulsa també el Faraday Major, el 21 de juliol al Parc Esportiu del Garraf, també a Vilanova i la Geltrú, i el Faraday de Tardor, el 26 i 27 d’octubre a l’Auditori Eduard Toldrà.

El Faraday és, doncs, una cita indispensable per als amants de les noves tendències, per aquells que vulguin acostar-se a propostes musicals allunyades dels circuïts comercials i per als que vulguin gaudir d’un festival de música independent de qualitat en un marc incomparable.

PROGRAMACIO  

 DIVENDRES 29 JUNY 

HERMAN DUNE
BOWERBIRDS
LOVE OF LESBIAN
JOAQUÍN PASCUAL
AINARA LEGARDON
NU NILES
FASENUOVA
GINFERNO
MATES MATES
GRAN AMANT

DISSABTE 30 JUNY 

JOSH ROUSE & THE LONG VACATIONS
FRIDA HYVÖNEN
LA CASA AZUL
LA ESTRELLA DE DAVID
JULI BUSTAMANTE AMB FRED I SON
SENIOR I EL COR BRUTAL
PEGASVS
ESPERIT!
OCELLOT

DIUMENGE 1 JULIOL

THE MONTGOLFIER BROTHERS
ISAAC ULAM
COPA LOTUS

http://www.faraday.tv/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s